Aktywne Wpisy

Koner1391 +33
Witamy w dorosłym życiu
Uczelnia wyższa, pewnie z nic nie wartym kierunkiem nic nie daje
#logikarozowychpaskow #pracbaza
Uczelnia wyższa, pewnie z nic nie wartym kierunkiem nic nie daje
#logikarozowychpaskow #pracbaza

MateMizu +116
Przecież gdyby takie coś miało miejsce za PiSu to by się zesrali, a w Warszawie mielibyśmy liczące 50 tysięcy protesty których twarzą byłaby stara komunistka xD.
Żałosne jak można cały czas nic nie robić, następnie wreszcie zrobić coś i s--------ć to tak koncertowo xDD.
Błagam niech ktoś tych pajaców wymieni albo nauczy nie być pajacami, bo ja nie zdzierżę kolejnych rządów PiSu xD
#kpo #kpop #tvn
Żałosne jak można cały czas nic nie robić, następnie wreszcie zrobić coś i s--------ć to tak koncertowo xDD.
Błagam niech ktoś tych pajaców wymieni albo nauczy nie być pajacami, bo ja nie zdzierżę kolejnych rządów PiSu xD
#kpo #kpop #tvn

Gubię maka i byle hakier mi się nie włamie? A może żaden hakier się nie włamie?
http://www.spidersweb.pl/2016/01/ustawa-inwigilacyjna-szyfrowanie-danych-ochrona-prywatnosci-poradnik.html
I ile jest warta reszta tego info od PajonkŁeba o chmurkach, WhatsAppach itp.?
#pytaniedoeksperta #apple #macbook #bezpiecznywinternecie #websecurity
ALA MA KOTA
i ustawiasz haslo szyfrowania
@pieczywowewiadrze: czyli brutforsem?
A na ile należy się np. obawiać włamania służb na FB Mesendżera?
• prawnik,
• ma Maca,
• unsub.
https://www.facebook.com/niebezpiecznik/photos/a.389100481820.172327.176141556820/10152630559776821/?type=3
no
- jesli brakuje paru jedynek i zer w niezaszyfrowanym pliku to mozna przeanalizowac wsyztskie kombinacje i sprawdzic czy wyszlo cos ciekawego co ma sens
- jesli jest zaszyfrowane to nie ebdzie tego sensu i kazda z utworzonych kombinacji ztreba odszyfrowac i dopiero (nawet znajac haslo)
Przyznam Ci się, że mam też taką obsesję, że walnę się w mózgownicę, albo będę miał wypadek samochodowy, amnezję i zapomnę hasło, w efekcie tracąc wszystkie dane.
haslo do icloud mzona zlamac specjalna maszyna w serwisie po okazaniu dowodu zakupu w autoryzowanym serwisie i na dowodzie musi byc nr seryjny czy tam imiei zgodny ze sprzetem i tez to troche trwa
W iCloudzie mam trójstopniowe uwierzytelnianie, więc przy odrobinie szczęścia, jak będę o tym pamiętam i zachowam dostęp do telefonu, to wygrzebię skądś kartkę z tym śmisznym hasłem i odzyskami dostęp ;)
haslo + co? sms?
- klient (twój telefon czy komputer) ma listę "bardzo zaufanych organizacji". Wraz z ich kluczami publicznymi.
- gdy łączysz się ze stroną, wysyła ona ci certyfikat wystawiony przez "bardzo zaufaną organizację", który potwierdza, że łączysz się z tym serwerem z którym chcesz.
- potem serwer wysyła Ci swój klucz publiczny, a Ty wysyłasz mu
@pieczywowewiadrze: touche! :)
W temacie iClouda, bo widzę że kolega dobrze obcykany, może będziesz umiał pomóc: jak u licha sprawić, żeby iCloud w telefonie skończył się apgrejdować? Trwa to w nieskończoność. Guglałem temat, ale ilu ludzie, tyle rozwiązań.
źródło: comment_H2IUgAb5TQyRTX0YzG3OhhpR2HB9HbbY.jpg
PobierzHasło do iC + sms + takie jednorazowe hasło które się generuje, należy wydrukować, schować do sejfu, a sejf zatopić na dnie oceanu ;) 2 z 3 pozwalają uzyskać dostęp (i odzyskać trzecie).