Wpis z mikrobloga

Przecież gdyby takie coś miało miejsce za PiSu to by się zesrali, a w Warszawie mielibyśmy liczące 50 tysięcy protesty których twarzą byłaby stara komunistka xD.

Żałosne jak można cały czas nic nie robić, następnie wreszcie zrobić coś i s--------ć to tak koncertowo xDD.

Błagam niech ktoś tych pajaców wymieni albo nauczy nie być pajacami, bo ja nie zdzierżę kolejnych rządów PiSu xD

#kpo #kpop #tvn #polityka
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MateMizu: Ale PiS miał równie grube afery i nawet 5 osób nie protestowało w warszawie. Dopóki temat nie dotyka naszej pseudointeligencji, czyli aktorów, sędziów, artystów, dziennikarzy, polityków bezpośrednio to temat nie istnieje i głupi lud jak zwykle coś wymyśla.
  • Odpowiedz
  • 3
@OperatorGranatnika: Dosłownie, jak sobie pomyślę o kolejnych sterowaniach cenami paliw "wyprzedawaniu" tego co zostało kupione drożej i natychmiastowym wzroście cen jak tylko coś p--------e. Jak sobie przypomnę to rozdawnictwo i społeczny beton. Te afery, które przesunęły okienko tak bardzo, że już ciężko nam stamtąd wrócić.

Jeszcze dzisiaj widziałem jak Sasin się wypowiadał, że jak można tak zmarnować pieniądze. No ku*wa coś człowieka trafia..

Z drugiej strony ten rząd jest nieudolny.
  • Odpowiedz
  • 0
@dawid_lbn: To znaczy wierzę w to, że sami ludzie z sejmu tych wniosków osobiście nie zatwierdzali, ALE... Jeśli dzieje ci się coś takiego w twojej perełce w głowie, jaką jest KPO to dowozisz od a do z.

Więc w teorii tak, nie są winni, winne są Grażynki, które to zatwierdzały. No chyba, że jakieś naciski były pt. "moja żonka tutaj chce wybudować salę bankietową, weź mi tu sypnij pół miliona".
  • Odpowiedz
@MateMizu przecież za PiSu podobnie marnotrawiono pieniądze. Różnica taka, że z naszych podatków, a nie unijne (te oczywiście że są po części z naszych podatków, ale w małym procencie) i nie do rąk obrzydliwych prywaciarzy, tylko do obrzydliwych polityków.
  • Odpowiedz
Przecież gdyby takie coś miało miejsce za PiSu to by się zesrali, a w Warszawie mielibyśmy liczące 50 tysięcy protesty których twarzą byłaby stara komunistka xD.

@MateMizu: Ty chyba se jaja robisz. PiS to właśnie by bronił się dużo skuteczniej niż PO. Premier by nie zlecał żadnej kontroli, bo to przyznanie się do winy. Tylko Mati z Sasinem by wychwalali program, jako to wspaniały, bo to te odnogi firm się
  • Odpowiedz
Przecież gdyby takie coś miało miejsce za PiSu to by się zesrali,

@MateMizu: to żart? za PiSu miałeś większe wałki (i to faktyczne, a nie wydumane) i jedyne, co mieliśmy, to "kwik lewactwa". Aha, i w mediach PiSowskich cisza, Zenek Martyniuk i "panie Dudo, co zrobić, żeby pan wygrał".

Pierwsza z brzegu: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Milionowe-dotacje-dla-firm-zwiazanych-z-PiS-PARP-odpowiada-8637718.html - nikt nie pamięta, bo tyle tego było.
  • Odpowiedz
@MateMizu: Wyruchanie Polaków na dodruku pustego pieniądza na COVID i rozdawanie go bóg wie na co i komu i to na skalę gdzie afera z KPO to jakiś pierd. I co ludzie wyszli na ulicę?
  • Odpowiedz
@MateMizu: nie byloby
Polacy nie sa narodem buntowniczym w kwestiach gospodarki i wyzysku. Za to gdyby sprawa dotyczyla kwestii światopoglądowych jak np. aborcja czy imigracja to by sejm płonął.
Paradoksalnie nasz narod przetrwal tylko dlatego ze dawał sie wyzyskiwac ale mial silnie zakorzenione wartosci. Przez to zaborcy i przez 100 lat nie byli w stanie wyplenic z nich Polskosci. Gdyby je wyplenili to Polski po prostu by dzis nie bylo.
  • Odpowiedz
  • 1
@MateMizu rządy pis były i będą X10 gorsze. Będą szły znacznie większe wały. Ludzie głosowali bo liczyli na zmianę i że rząd w końcu zacznie coś robić.
Ludzi po prostu strzela cholera jak widzą, że nowa władza z którą mieli ogromne nadzieje w sumie nie różni się bardziej od poprzedniej. Takie proste rzeczy jak niedzielę handlowe nie zostały wprowadzone do dziś.
Dla mnie jedynym sukcesem tej kolacji bo nie Tuska jest
  • Odpowiedz