Aktywne Wpisy
labelle +496
Dwa lata temu przeprowadziłam się do mojego niebieskiego, do miasta oddalonego o 80 km od mojego wcześniejszego miejsca zamieszkania i pracy. Szukałam wtedy pracy na już – i udało się. W 3 dni po przeprowadzce znalazłam pracę w zawodzie (księgowość).
Zatrudnili mnie na najniższą krajową – okres próbny. Potem miała być "premia". Tylko nikt nie wspomniał, że ta premia to 50% podstawy, a sama podstawa... nie wynosiła nawet połowy minimalnej krajowej. W praktyce
Zatrudnili mnie na najniższą krajową – okres próbny. Potem miała być "premia". Tylko nikt nie wspomniał, że ta premia to 50% podstawy, a sama podstawa... nie wynosiła nawet połowy minimalnej krajowej. W praktyce

tojapaweu +201
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Hej mirki, dawno nie programowałem grafiki w c++, zaczynam nowy projekt i potrzebuję frameworku do opengl, żeby działał na linuksie, windowsie i fajnie by było też na mackach. Kiedyś używałem sdl i glfw, teraz są nowe wersje, ale może jest coś lepszego? Co polecacie? Na stackoverflow oczywiście "closed as offtopic" ...
Komentarz usunięty przez autora
@lionbest: qt znam i lubię, ale to kobyła do tego zastosowania, potrzebuję tylko utworzyć okno z openglem i dostawać zdarzenia z klawiatury/myszy. No, i jeszcze by się jakieś utilsy do glsl i ładowania tekstur/modeli przydały. Nie będę z tego powodu dodawał 50-100 mb do gry albo kazał ludziom ściągać na windzie. No i budowanie gry jak jest qt od razu robi się skomplikowańsze, bo trzeba CMake-a albo
Niskopoziomowo GLFW lub SDL, trochę wyżej SFML. Jest też sporo wrapperów na OpenGL albo mini-frameworków, które podstawowe funkcjonalności mają ładnie opakowane, żebyś nie musiał sam ręcznie wszystkiego robić. Wpisz w google coś w stylu "github opengl", "github opengl framework", "github opengl library" i będziesz miał mnóstwo tego.
Osobiście wolę niskopoziomowe/nakładki/frameworki, które robią bezpośrednio na OpenGLu, a nie mają swój cały system, bo później ciężko się do tego "podłączyć" z