Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +86
Jakich znacie ludzi, którzy mają nazwę miejscowości zawartą w swoim przydomku?
- Geralt z Rivii
- Jurand ze Spychowa
- Jarosław Przybył z Kluczborka
#mecz
- Geralt z Rivii
- Jurand ze Spychowa
- Jarosław Przybył z Kluczborka
#mecz

MrPawlo112 +62
W sumie... Dlaczego?
źródło: 1000005968
Pobierz

Powiedzcie mi, jak Wam sie opłaca jeździć:
-ponad 12 letnimi dieslami lub,
-ponad 21 letnimi benzyniakami..
Kiedy roboczogodzina u mechanika kosztuje 120zł/h? Stary samochód częściej sie psuje i naraża właściciela na koszty. Rozumiem jeszcze jakby samemu dało sie naprawiać, albo robić to u Bogdana mechanika za 25zł/h.. No ale chyba nie chcecie żeby Wasi mechanicy tak biedowali no nie?
Bo rozumiem że przy przeglądach też jesteście uczciwi i macie sprawne samochody no nie? Jakby na przegladach Was j----i równo, to nie byłoby potrzeby żadnego SCT.
@Dajcie_zyc223: Patrząc na współczesną motoryzację, miniaturyzację silników, ich wyżyłowanie i napakowanie elektroniką gotów jestem zaryzykować stwierdzenie, że nowy samochód może się psuć równie często jak stary.
A tak kupisz gruza do 10 tysięcy a resztę możesz przeznaczyć na coś innego.
Jeżeli samochód nie jest przerdzewiały, to do naprawy są materiały
A co się komu opłaca czy nie opłaca, to naprawdę nie twoje zmartwienie. Części eksploatacyjne trzeba wymieniać we wszystkich samochodach, ale czym nowszy samochód tym one są droższe i robocizna też jest droższa.
Ludzie teraz potrafią zapłacić w "nowych" tfsi po
@Dajcie_zyc223: Nie, to tak nie działa.
Mechanik liczy sobie robociznę od wartości auta, nie od ilości pracy czy też stawki. np. dla 3 letniego auta to będzie 120/h ale dla trupka 15 letniego to policzy 30/h - (ale to tylko jak nie ma nic innego w garażu do roboty, bo jak ma to każe s--------ć)
Druga opcja to że zawiezie do innego mechanika co
Cywilizowanie się wymaga dodawania kolejnych i kolejnych obowiązków względem obywateli. Szczególnie że posiadanie samochodu teraz to nie jest jak 50 lat temu, teraz 2 tygodnie pracy za najniższą krajową pozwala Ci kupić jakikolwiek samochód. Każda rodzina ma kilka samochodów. Sorki, ale trzeba to regulować i balansować alternatywami, żeby ograniczać negatywne skutki
brednie sojacze
nawet sprawdzenie spalin mi przechodziło 20 letnie BMW i 18 letni Opel i teraz 15 letni Fiat i jedyne niesprawne rzeczy jakie bywało mieć to hamulec ręczny słaby
@vieniasn: xD no spoko xD
Tylko to auto mimo półmilionowego przebiegu wciąż spełnia euro4, o ile nie lepiej, jeźdz jak ta lala inprzeglad przechodzi bez żadnego przymykania oka. No i oczywiście technologicznie jest możliwe w takich autach dołożenie instalacji na amoniak, coby podnieść do euro6, ale na to żadne SCT zgody nie
do Civików X są po 200 ziko na alegro ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@nietopies: Chory kraj gdzie albo możesz mieć 20 letnią benzynę albo 2 letnią hybrydę....
Ale skoro lubisz takie przykłady to nie chcesz wiedzieć ile kosztują części do dwudziestoletniego Porsche, albo chociaż jakiejś Audi S8 czy BMW 750 ( ͡° ͜ʖ ͡
@Dajcie_zyc223: mam znajomego mechanika. Nie psuje się częściej, a jak się zepsuje to części są śmiesznie tanie.
Ostatnio mi wtrysk padł. W ASO wiadomo, sztuka 800 zł. U majfrenda komplet czterech 80 zł. Wymiana w 30 minut. Matematykę zostawiam tobie.