Wpis z mikrobloga

Więc tak:
Umoem trochę Pythona i zastanawiam się czego tu się uczyć dalej, w sensie jakiego języka.
Java - w sumie nie wiem po co bo to co w Javie mogę napisać to mogę i w Pythonie. Jedynie jeśli chodzi o možliwość zarabiania 15k/msc to w Javie łatwiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
JS - uzupełniło mi by się z Pythonem jeśli chodzi o web dev (Flask backend, front - js, htm i css)
Jakies rady?
#java #python #programowanie no i #javascript
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@frogi16:
a jak ustalic czy jest sie dobrym?
Chodzi o to że chce iść drogą "uczyć się jednego języka rocznie". Teraz uczyłem się pythona i ogólnie programowania. Stąd moje pytanie o drugi.

@durzy_dzik: wlasnie z java probowalem juz z 2 razy i właśnie się męczyłem - już System.out.println vs print...albo same otwieranie i zapisywanie plików. bleh...

@Jurigag: a znasz jakies sensowne IDE do js? Niestety JetBrainsowe
  • Odpowiedz
@kozubix: to je kup =) warto zapłacić a i tak za to co oferuje kosztuje grosze, dla studentów jest za darmo np, w zasadzie nic innego sensownego nie ma, jeszcze visual studio express jest w któym możesz pisać sobie w typesripcie np albo normalnie w jsie

z edytorów(którym nadal po wgraniu pluginów sporo brakuje, ale to zależy od zastosowań) jest atom, visual studio code, sublime text i brackets

poza tym
  • Odpowiedz
@kozubix: Imo garnij dobrze tego pythona ( z np Django ) + front-end jak chcesz w webówkę. A co do javy, to jeśli chodzi o sensowną robotę to jej stack jest na prawdę spory i trochę zajmie Ci jej ogarnięcie.
  • Odpowiedz