Aktywne Wpisy

alkoholik000 +16

Zoyav +63
najbardziej mnie rozwalają te "ogródki" w blokach patodeweloperskich czyli kawałek trawnika wielkości twojej sypialni z widokiem na bloki naprzeciwko, leżysz sobie na leżaku na ogródku i wszyscy sąsiedzi z góry się na ciebie gapią z balkonu
brzmi jak świetna atrakcja 10/10
#patodeweloperka #mieszkania #nieruchomosci #budownictwo
brzmi jak świetna atrakcja 10/10
#patodeweloperka #mieszkania #nieruchomosci #budownictwo
źródło: IMG_1011
Pobierz

Dlaczego (najczęściej) z powodów światopoglądowych mielibyśmy odmawiać ludziom leczenia, które tak bardzo może im ułatwić życie? Medycyna powinna być wolna od sporów politycznych i światopoglądowych. Przez lata próbowano rozwiązań farmakologicznych i nie przynosiły one oczekiwanych rezultatów. Dlatego też dzisiaj, poprzedzone długimi konsultacjami psychologicznymi i psychiatrycznymi, operacje zmiany płci są określane jako "medycznie niezbędne".
Miejmy nadzieję, że #dobrazmiana , którą widzimy obecnie na horyzoncie zmian w Polsce obierze takie działania z należytą uwagą i doczekamy się jasnego i klarownego stanowiska w sprawie refundacji operacji zmiany płci dla osób transseksualnych w Polsce.
#neuropa #lgbt oraz sekcja prawdziwie wolnościowa wśród kolegów z #4konserwy
źródło: comment_cljamZl89Re6AmmsYupvZ85IQ2WDOCiR.jpg
Pobierz@
To są urojone obawy. Nie masz pojęcia przez co trzeba przejść, żeby zmienić
@owN_: Żeby zmienić prawnie płeć trzeba wykorzystać ścieżkę z art 189 kpc, czyli powództwa o ustalenie dobra osobistego. Aby w ogóle móc korzystać ze środków ochrony dóbr osobistych muszą one zostać naruszone. Żeby dobro osobiste zostało naruszone, to musi
@dzordzyk: Zgadzam się, i dlatego służba zdrowia powinna być w 100% prywatna, inaczej nie da się tych rzeczy odseparować.
Nie ma sensu dalej gadać, bo Ty nie masz żadnego pojęcia z czym się
Komentarz usunięty przez autora
Wierz mi, że ta nowa ustawa tworzyła dużo prostsze postępowanie i była najzwyczajniej w świecie zdroworozsądkowa. Doprowadzała do skrócenia procesu, jednocześnie gwarantując należyte traktowanie wnioskodawcy, bez uszczerbku dla meteorytyki rozstrzygnięcia.
Tutaj jest wpis na temat tejże nowelizacji
Sam mam spieprzone serce, wątrobę, opłacicie mi w podatkach operacje, które w cale nie muszą poprawić mojego stanu zdrowia, także psychicznego? A takiego c---a, nie jestem na tyle chory, by państwo mi takie wybryki opłaciło, jestem zbyt chory by wykonywać cięższe prace fizyczne, ćwiczyć itd. Z wiki - "definicje psychologiczne – określają jako zdolność do twórczego rozwoju
Okej powinna być taka ustawa, nie czepiam się tego ale jeśli jest w niej zawarte "W ustawie znajdują się takie zapisy, które pozwalają na wielokrotną zmianę płci" i pewnie jakieś inne kruczki to należy ją dopracować. W sumie to ciekawiło mnie tylko z jakiego artykułu i dlaczego zainteresowane osoby muszą sądzić się z rodzicami gdyż jakoś nie wnikałem
Mam jednak szacunek do badań naukowych i jeśli jest to faktycznie choroba wymagająca leczenia zmienię swoje podejście.
A
Moze jeszcze tak refundacja operacji powiększenia p----i czy wydłużenia penisa? C--j z leczeniem raka czy operacjami na ortopedii na które czeka się lata.