Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Próbowałem kiedyś. Bania tak mocna, że odechciewa się na bardzo długi czas. Dzisiaj rozmawiałem z koleżanką, która studiuje psychologię stosowaną. Twierdzi, uczyła się tego na kierunku, że od LSD można się uzależnić.
Po moich doznaniach po LSD jakoś nie chce mi się to wierzyć.............
  • Odpowiedz
@Lodzu:

Są uzależnienia fizjologicznie i psychiczne (tu jeszcze dochodzi do podziału na uzależnienia behawioralne). W przypadku tego pierwsze(fizjologicznego), uzależnienie zależ głównie od zażywanej substancji, a leczenie jest "dość łatwe". Natomiast w przypadku tego drugiego (psychicznego) uzależnienie zależy głównie od psychiki osoby. Czyli od "dojrzałości psychicznej", ukształtowania mechanizmu uzależnienia i in. "Leczenie" w przypadku uzależnienia psychicznego jest zdecydowanie trudniejsze i nie całkowite. Mechanizm uzależnienia zostaje do końca życia.

Wszystko może uzależniać
  • Odpowiedz
@Icesowy: Nie bierze się częściej psychodelików niż 2-3 razy w miesiącu bo częściej nie ma sensu, gdyż w wyniku podniesionej tolerancji w takiej samej dawce nie zadziałają. Mimo to znam ludzi, którzy potrafili ponad rok regularnie co tydzień coś zarzucać, cóż to jest jak nie cug?
  • Odpowiedz