Aktywne Wpisy

mirko_anonim +39
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Tt;dr dziewczyna z roboty, w której się zakochałem na zabój poszła w tango (potajemnie) z innym ziomkiem z pracy i wszystkiego się wypiera, nadal powtarza w kółko że nikogo nie szuka a z ziomkiem się spotyka po robocie na ruchanie.
Full:
Dwa miesiące temu zatrudniła się nowa dziewczyna, szkolę ją obecnie na stanowisko więc spędzamy ze sobą całe 8h dziennie. Przepiękne dziewcze, super szczupła, wysoka, przepiękny uśmiech - no
Tt;dr dziewczyna z roboty, w której się zakochałem na zabój poszła w tango (potajemnie) z innym ziomkiem z pracy i wszystkiego się wypiera, nadal powtarza w kółko że nikogo nie szuka a z ziomkiem się spotyka po robocie na ruchanie.
Full:
Dwa miesiące temu zatrudniła się nowa dziewczyna, szkolę ją obecnie na stanowisko więc spędzamy ze sobą całe 8h dziennie. Przepiękne dziewcze, super szczupła, wysoka, przepiękny uśmiech - no

Maly_Jasio +134
#pandoragate #afera #boxdel #wardega
Czy tylko ja nie wiedziałem kim jest Boxdel i inni wymienieni w tej aferze? Tylko Wardgęge kojarzyłem przed laty jako prankstera o ile to ten sam Wardęga (a chyba tak)
Czy tylko ja nie wiedziałem kim jest Boxdel i inni wymienieni w tej aferze? Tylko Wardgęge kojarzyłem przed laty jako prankstera o ile to ten sam Wardęga (a chyba tak)

![Drastyczny spadek kondycji psychicznej pracujących Polaków [raport]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/a65f6b438ba6403fa6e4244470008309320b9abc7e6b388c43793cda0de67362,q70.jpg)

Wyskakuje mi blad w microsoft visual studio express po wspisaniu
name = input("Jak masz na imie")
print(name)
name 'Piotr' is not defined
co tutaj jest zle?
@LOLWTF: Podziekowal i dal plusa ;p w tutorialu bylo same input i im niby wchodzilo, a ja blad caly czas mialem, ale juz jest git
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
no i wolę jednak pisać :
print "foo"
zamiast:
print("foo")
2.x będzie używana jeszcze przez wieele lat, większość libów nie jest przeportowana, a część dużych, jak np Twisted nigdy nie będzie. Większość projektów jest napisana i będzie utrzymywana w 2.x, w 3.x piszą głównie startupy, ew. niektóre NOWE projekty. Nikt dużych, działających systemów nie przenosi, a
Wlasnie o to chodzi, ze input jest z 3, a skoro wyrzuca Ci blad i musisz korzystac z raw_input, to znaczy, ze piszesz w starszej wersji
Przywoływanie "printa" jako argumentu jest, delikatnie mówiąc, śmieszne.
Największą zaletą py3 jest dobra obsługa unicodów.
Jest trochę porządków w bibliotece standardowej -
inputzamiastraw_input,rangew 3 działama to jakiś sens głębszy jak i tak jedziemy na celery? ew raz się wkurzyłem to sam kolejkę napisałem język w tym jakoś nie przeszkadzał (pytam z ciekawości :D)
bo to był żart ( ͡° ʖ̯ ͡°)
nikt mu na start nie da nowego projektu, a
@LOLWTF: Z tego co ja zauważyłem to nie zmieniło się nic poza przeniesieniem problemu w inne miejsce. Jak kiedyś "frontend" był uciążliwy przez unicode, tak teraz katorgą są bardziej niskopoziomowe rzeczy, bo trzeba wszystko konwertować do bajtów (np. sockety)
Z tymi najpopularniejszymi to bym polemizował, bo 80% widzę pierwszy raz na oczy. A