Aktywne Wpisy

Negaigoto +215
Mirki i Mirabelki. Taka jest afera. Zarządcą stwierdził, że świetnym pomysłem jest ustawienie kosza na śmieci tuż przed grobem mojego Taty, bo starsi Parafianie domagali się większej ilości mniejszych śmietników. Czy ktoś pytał mnie o zdanie? Nie. Czemu w takim razie nie ustawili tego śmietnika przed grobem osoby, która tak tego potrzebuje?
Zgłosiłam sprawę do parafii. Odpowiedź?
Zamiast reakcji – pouczenie, że „śmieci same się nie rozsypały” i że „wierzą, że dałam radę posprzątać,
Zgłosiłam sprawę do parafii. Odpowiedź?
Zamiast reakcji – pouczenie, że „śmieci same się nie rozsypały” i że „wierzą, że dałam radę posprzątać,
źródło: 1000032560
Pobierz
JimLahey88 +98
źródło: 1761502518423747912
Pobierz

Pracuje w call center po studiach i nie można mieć włączonego telefonu na sali .Informuje o tym kartka na drzwiach.Ja miałem wyciszony teflonu kiedy to supervisor zadzwonił do mnie , żeby sprawdzić czy mam wyłączony telefon.Nie odebrałem tego teflonu nie wyciągnąłem go nawet z kieszeni i nigdy w czasie pracy nie korzystałem z telefonu. Wezwali mnie i dostałem karne 8h do odrobienia w niedziele( ͡° ʖ̯ ͡°). Na holu przeczytałem regulamin to pisze , że zabrania się korzystania z telefonu nie ma nic w regulaminie , że musi być on wyłączony i pisze , że odrobić można to w dowolny dzień a nie tylko w niedziele jak mi narzucono . Próbować się odwołać od tej decyzji ? Mogą żądać całkowite wyłączania teflonu ?
niezmienia to przepisu że jest to idiotyczne zachowanie przełożonego...
@PrevuD: a o prawie pracy kiedyś słyszałeś?
Ale z praktycznego punktu widzenia kazałbym im puknąć się w głowę.
Jak w ogóle karne godziny, co to jest podstawówka? Chcą Cię doić żebyś siedział dłużej za darmo i tyle.
@capslo: co Ty mówisz ? jakie darmowe. Kodeks Pracy mówi jasno:
Art. 84. [Zakaz zrzeczenia się prawa do wynagrodzenia] Pracownik nie może zrzec się prawa do wynagrodzenia ani przenieść tego prawa na inną osobę.
Prawnik nie jestem , ale jak
Poza tym "jest napisane" a nie "pisze"
@capslo: jaja sobie z ciebie robią