Wpis z mikrobloga

mirki pomożecie? :< posiadam neostrade 10mb i od piątku zaczęła przerywać na 5-30 sekund raz na godzine, nieraz częściej, nieraz rzadziej. Dzwoniłem do pomocy technicznej, przyszedł technik i powiedział, że u nich jest wszystko dobrze, a psuje się router. No i kupiłem nowy router i co... Internet dalej przerywa. Co robić?
#komputery #internet #ratunku
  • 83
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kezc: Coś jest nie tak. Może wyłącz przeglądarkę odłącz od prądu router na pół min, jeszcze raz się zaloguje i wpisz te dnsy
  • Odpowiedz
@kiboq: udalo mi sie jakos zapisac bo cos jeszcze kliknalem :D czas sprawdzic. Ale jak ustawilem to w LAN to bedzie tez dzialac na wifi? bo jakby nie patrzec na telefonie tez tak sie dzieje (pisalem wczesniej juz) i na laptopie (nie pisalem wczesniej)
  • Odpowiedz
@kobeb: To jak jesteś taka mądra zielonko to wymyśl coś co pomoże koledze, a nie disuj. Komentować to każdy potrafi. A staram się wykluczyć wszystkie możliwości po kolei jeżeli wiesz od razu co jest nie tak to napisz i oszczędź na czasu. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz
@kezc: Masz piękne parametry. Ja mam tłumienie ponad 17 i mi wszystko dobrze śmiga, nie rozłącza. Problem jest 100% w routerze albo twoim kompie. Sprawdź czy do twojego routera jest nowszy niż masz zainstalowany firmware. Zainstaluj go jeśli jest. Jeśli nie to zrób powrót do ustawień fabrycznych routera i skonfiguruj wszystko od nowa (jak to chyba nie trzeba tłumaczyć). Należałoby sprawdzić czy w momencie "braku neta" połączenie adsl jest utracone.
  • Odpowiedz
@kobeb:

Problem jest 100% w routerze albo twoim kompie

rozłącza mu na wszystkich urządzeniach na raz, więc raczej nie komp. Jeśli router to oba bo jak pisał wyżej na pierwszym działo mu się to samo.
  • Odpowiedz