Wpis z mikrobloga

poza tym ostatnio nabiło mi 25zł ponad abonament zanim przyszedł sms że skończył się pakiet, a to tylko instagrama i wypok przeglądałem XD

#t--------------------------j
  • Odpowiedz
dlaczego ciągle nie zakładacie lejka? Co prawda w prepaidzie jest to trochę uciążliwe (czasami pakiet się skończył, chciałbym coś sprawdzić z pełną świadomością kosztów, a lejek to tak naprawdę brak internetu), ale jednak w przypadku abonamentu fajnie byłoby uniknąć sytuacji takich jak ta...

@sodomo: automatyczne zakładanie lejka jest w sumie zbędne, wystarczy usługa SMS informująca o przekroczeniu pakietu internetowego. oczywiście zawsze jest ryzyko, że SMS dojdzie po tym, jak już
  • Odpowiedz
@marnypopis: miałem to samo, kilka lat temu w t-mobile jakiś stary telefon(chyba po wapie xD) nabił mi 1300zł.
Odwoływałem się, nieskutecznie oczywiście.
W końcu zapłaciłem, no ale cóż, przez tą sytuacje z 8 klientów mają mniej.
  • Odpowiedz
@Quilo: miałem kiedyś podobną sytuację, z tym że miałem pakiet danych. Po przekroczeniu zawsze przychodził sms, wtedy pakiet wyłączałem. Pewnego dnia sms przyszedł ok godz 1:00 w nocy i od razu wyłączyłem transmisję danych. Faktura przyszła na ok. 600 zł. Złożyłem reklamacje i została rozpatrzona pozytywnie.

Można narzekać na orange, ale ostatnie lata mają dosyć prokonsumencką postawę i za to należy im się pochwała.
  • Odpowiedz
@Quilo: korzystanie z internetu orange bez pakietow to samobojstwo, rok temu w grudniu za pare sekund(przez przypadek wlaczylem) zabrali mi 30zl, ale napisalem maila i mi to oddali.
  • Odpowiedz
@OrangeEkspert:

Ja płaciłem tysiąca, bo pakiet internetowy wykupiony pod koniec miesiąca, był przyznawany na magicznych zasadach, polegających mniej więcej na tym, że jak zostały dwa dni do końca miesiąca to dostałem tylko 2/30 tego pakietu. Szkoda że dostałem wtedy smsa "Pakiet aktywowano" zamiast "Pakiet aktywowano w 2/30"
  • Odpowiedz