Wpis z mikrobloga

Jak słyszę, że ktoś zjada dzienne z 4-5k kcal to mnie k-----a strzela XD sam mam problem ze zjedzeniem tych 3 tysięcy a co mówić więcej. Mam 175cm/70kg i ciężko mi jest przybrać na wadze. Jak trzymałem się przez pewien okres diety to trochę waga podskoczyła ale długo nie wytrzymałem bo jestem raczej typem człowieka, który mało je, chyba, że coś dobrego to mogę jeść i jeść ale nie mam czasu i ochoty, żeby codziennie coś fajnego robić do jedzenia.

Stąd takie pytanko: Jakich produktów używacie do podbijania kalorii? Może jakieś fajne i szybkie dania macie, które stosujecie na masie. Moim 'wynalazkiem' był gainer własnej roboty z 100g płatków owsianych, 400ml mleka, 30g białka o smaku orzech laskowy i z tego miałem ponad 800kcal ale po jakimś czasie już mi się znudziło :(

#silownia #mikrokoksy
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@muffman: masło orzechowe, oleje (np kokosowy), masło (klarowane), jakiś sok (ja np pijam codziennie 0,5l marchwiowego), jak masz hajsy to kupuj gainery

Ja wcinam 3,2k dziennie i idzie lekko głodny nie chodzę, ale gdy będzie trzeba to i zjem więcej bez wykrzywiania i nie mam czasu na szykowanie wykwintnych dań
  • Odpowiedz
@muffman: Zacznij jeść co 2 godziny. Po roku będziesz miał tak rozepchany żołądek, że będziesz w stanie jeść duży obiad co 2 godziny. Teraz nie dajesz rady bo nie jesteś przyzwyczajony.
  • Odpowiedz
@muffman: kebab, tortilla, cola, lody + gainery w koktajlach - szybko masę zrobisz ;)
na ryż+kurczak i inne zdrowe jedzienie, to musisz mieć żołądek jak wiadro, żeby na tym >3k wyciągnąć
  • Odpowiedz
@muffman: Hummus jest kaloryczny, smaczny i ma mało węgli, 3 kieliszki oliwy z oliwek to już 800kcal. Poza tym po prostu wcinaj, aż się przyzwyczaisz. Ja jem teraz 2000-2500kcal na LC i jakbym miał wejść na 4000kcal, to bez pizzy się by nie obeszło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@muffman: też polecam masło orzechowe z dżemorem w bułce pełnoziarnistej (2 bułki), wychodzi mniej więcej ~1200 kcal, 3 torby ryżu i pół kilo karkówy to gdzieś ze 2000 kcal więc spokojnie dasz radę, tylko się nie przykładasz ;d
  • Odpowiedz
@muffman: Prawdziwe byki z wieloma tysiącami kcal dodają do posiłków daktyle, morele - skoncentrowane źródła węglowodanów o dość wyskoim IG. Łącząc je ze zbilansowanym posiłkiem IG nie ma właściwie znaczenia.
Kolejna opcja dość oczywista - zamiast 5, 6-7 posiłków.
Opcja 3 to zwiększanie tłuszczy, ale imo powinno się to robić w ostateczności, jak powyższe rozwiązania będą już nie wystarczajace.
  • Odpowiedz