Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Virek2: W sumie ma trochę racji. Jedynym plusem nowego prezydenta jest to, że nie jest gajowym. Obietnica 500 zł na każde dziecko jest absurdalna, bo z jakiej racji mam płacić na czyjeś dzieci?
Już widzę pewną mniejszość etniczną w Polsce gdyby ta ustawa została wprowadzona w życie. Mnożyli by się jak króliki.
  • Odpowiedz
@Virek2: W sumie ma trochę racji.

@Tiazz: Korwin od zawsze ma "trochę" racji. I na tych strzępkach racjonalności buduje chore teorie lub propaguje absurdy.

z jakiej racji mam płacić na czyjeś dzieci?

@Tiazz: A z jakiej racji Twoi rodzice płacili za Twoje jedzenie, szkołę itd.? Bo są Twoją rodziną powiesz - i masz rację.
Otóż nie żyjesz sam, żyjesz w społeczeństwie, takiej wielkiej rodzinie. Gdy ktoś
  • Odpowiedz
Nie jestem socjalistą więc takie coś jak zasiłki, wspólne dobro to pojęcia absurdalne.

@Tiazz: Ja również nim nie jestem. Nie zmienia to faktu, że nie radziłeś sobie od urodzenia sam...
Fakt patologii to zupełnie inna sprawa i tutaj się zgadzam.
  • Odpowiedz
@surlin No wiadomo jak jest z dziećmi. Jak się planuje rodzinę, to trzeba mieć na uwadze takie rzeczy jak wydatki po prostu. Taka ustawa nic by nie zmieniła. A wręcz zrujnowała by budżet. To nie jest magiczna studnia z której można wszystko finansować. Cały czas zadłużenie rośnie, a oni chcą jeszcze nas dalej pogrążać. Ktoś za to zapłaci w podatkach, zgadnij kto.
  • Odpowiedz
@Tiazz: Spokojnie, jakoś za PiS nie rosło tak dramatycznie zadłużenie, pomimo, że nie mogli nawet marzyć o takiej pomocy z UE jaka przypadła na rządy PO. Wbrew pozorom Pan K. myśli co będzie za lat 40.
  • Odpowiedz
@surlin: O pomocy z UE to można by się spierać i spierać, do niczego ta dyskusja nie doprowadzi. Chociaż moim zdaniem powinniśmy zacisnąć pasa i powoli spłacać te długi.
  • Odpowiedz