Wpis z mikrobloga

ej, czy robienie sobie samemu obiadu w wieku 17 lat to jakaś abstrakcja czy jednak norma? bo @LittleStranger uważa, że żadna osoba w tym wieku sobie sama nie robi obiadów, co jest dla mnie oczywistym bullshitem. niech się jakieś osoby w tym wieku wypowiedzą.

głosowanie w komentarzach.

#pytanie
  • 102
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ButtHurtAlert: OFC nie robiłem specjałów typu krewetki maczane w sosie zawierającym Chateau Grand-Pontet, ale dania w stylu spaghetti z ajwarem i mięsem mielonym czy brokuła z makaronem i serem czy też naleśniki potrafiłem przygotować.
  • Odpowiedz
@SScherzo: ja tam w wieku 17 lat zawsze miałam robione obiady przez rodzicielkę ale jak gdzieś wyjeżdżała czy miałam ochotę na coś innego niż ona przygotowywała to sama sobie robiłam. Więc robienie sobie obiadów w tym wieku to raczej nic dziwnego ale jak się ma mamę to po co? xD
  • Odpowiedz
@SScherzo: Nie raz jakieś naleśniki, gofry, jajecznice, kiełbaski na gorąco czy kurczaka sobie przyrządzałem. Chleba w jajku nie licząc ( ͡° ͜ʖ ͡°) Całkowita norma chyba.
  • Odpowiedz
@SScherzo: dałem plusa dla 'norma', bo uwazam ze to normalnie, że w pewnym wieku nalezy nabyć umiejętnosc samodzielnego przygotowywania sobie posiłków, czy prania itp, ogolnie pojętej samodzielnosci.

Jednak dla mnie to bywały sporadyczne przypadki, bo do dzisiaj gdy jestem w domu to mama nawet śniadania pod nos podtyka. Czasem mam wrażenie, że chce zagłaskać na śmierć. Zatem jestem w stanie zrozumieć niektórych, pewnie z innym podejsciem też bym uwazał ze
  • Odpowiedz
@SScherzo: Tak tak na wykopie oczywiście wszyscy od 5 roku życia robili sobie obiady, od 7 zajmowali się domem i 5 rodzeństwa a od 10 ciężko programują i utrzymują siebie i pół osiedla, do tego rozwijają swoją PASJĘ :D
  • Odpowiedz
@SScherzo: w sumie obiadów sobie nie robię, ale dla mnie to normalna rzecz :)

Tak samo jak majać ten level 18/19/ jak i teraz 20 potrafiłęm/potrafię za swoje cbl kupić jakieś składniki na obiad. Zrobić jakieś zakupy czy coś i nie idę do rodziców, nie mówię by mi dali cbl bo

oni mają mnie
  • Odpowiedz