Siostra zostawiła mi notebooka z Windows 8 z nadzieją, że jakoś jej pomogę, zapomniała hasła do logowania do konta użytkownika. Da się te hasło jakoś odzyskać? Proszę Was drogie mikroby o pomoc.. :(
@Ze_Arcadio: ten link co powyzej ladnie opisuje, mozesz tez sprawdzic czy na kont administratora jest zalozone konto(chociaz nei wiem jak jest w W8 z tym)
@Ze_Arcadio: Ok, doczytalem:) Domyslnie konto Administrator jest wylaczone w W8, wiec to nie pomoze:) W innym systemie Administrator wystepuje jako oddzielne konto i czesto nie ma hasla zalozonego(wiekszasc osob olewa ten krok podczas instalacji)
@Ze_Arcadio: Win8 jest spięty mocno z kontem Microsofu, jak siostra nie wymusiła konta offline (co jest mega głupotą) to hasło do systemu to hasło do konta MS. Gdy zmienisz hasło na stronie MSa a lapek przy logowaniu będzie do neta podpięty to zalogujesz się używając nowego hasła.
@Ze_Arcadio: Nie czytałem odpowiedzi bo nie mamm czasu, jeśli się powtarzam to przepraszam ;) Jeśli masz z Windows Live to procedura odzyskiwania hasła, jeśli klasycznie to HirensBoot 10.6 i active password changer
#informatyka #windows8 #windows8problems #problemypierwszegoswiata #problem #pomozecie #pytaniedoeksperta #pytanie
Komentarz usunięty przez moderatora
@miki4ever: "mozesz tez sprawdzic czy na kont administratora jest zalozone konto" tzn?
@raven4444: Mógłbyś rozwinąć? To mój pierwszy kontakt z Windows 8, wolę się o wszystko dobrze wypytać...
https://account.live.com/resetpassword.aspx
@kitkat82: Wyżej zostało wymienione, ale dzięki ;)