Wpis z mikrobloga

Dlaczego ludzie mówią że w Polsce jest ciężko o znalezienie dobrze płatnej pracy? Mam 19 lat jestem w drugiej klasie technikum budowlanego i w ciągu 20 min znalazłem pracę na budowie za 12 zł za godzinę. Pracuje sobie po 11 godzin w tym godzinna przerwa płatna. Nie jest jakoś mega ciężko. Do tego praca na fajnych obiektach, Warsaw Spire, wieżowiec Prime. W górnych pięter fajnie się ogląda Warszafkę. Polecam, wystarczy tylko chcieć. Dodam tylko że jestem osobą w brygadzie która ma najmniejszą stawkę :P #niepopularnaopinia #praca #wystarczychciec
  • 146
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@katinka: 100 jest na same dojazdy do pracy + 300 na pozostałą aktywność samochodową. znajomi na życie nie narzekają, ubierają się w sieciówkach typu LPP i Zara, raz w roku jakieś wakacje, mają pasje. znam wersję oficjalną, po 5 piwach, jak daleka i czy w ogóle jest od rzeczywistości - nie wiem. z pierwszej ręki dane będę miał od brata, za chwilę urodzi mu się dziecko, budżet domowy podobny, też
  • Odpowiedz
@Retrospekcja:
Dziecko, piszesz nieskładnie, wypisujesz bzdury o tym, że znalezienie dobrej pracy w kilka godzin to normalka, opierasz się na dowodach anegdotycznych (JA ZNALAZŁAM - może masz np. ładny uśmiech?), na końcu jak na różowego paska przystało wpadasz w emocjonalny ton i jeszcze masz czelność mnie pouczać. Usuń konto póki czas.

PS: tak że - ortografia niestety też kuleje
  • Odpowiedz