Aktywne Wpisy

Michu94 +9
Mirki i Mirabelki, jaki piec domowy do pizzy neapolitańskiej? Elektryczny chyba nie da rady dobić powyżej 400stp, zatem w grę wchodzą gazowe i opalane drewnem
Co myślicie o tym, czy jest lepsza alternatywa?
#pizza #bojowkapiekarska #kuchnia #pieczzwykopem
Co myślicie o tym, czy jest lepsza alternatywa?
#pizza #bojowkapiekarska #kuchnia #pieczzwykopem

Adiog +21





Często ludzie nie wiedzą jak to przyrządzić i z czym jeść. Dlatego podzielę się swoim sposobem. Bób jest dobry w sałatkach np. ziemniaczanych, w zupie krem i wielu innych potrawach jednak mi najbardziej smakuje przygotowany w najprostszy sposób.
Najpierw bób opłukuję na durszlaku. Wrzucam do garnka, zalewam wodą, delikatnie solę i gotuję ok. 15-20 minut od momentu zagotowania wody (trzeba sprawdzać czy już miękki). Następnie odcedzam i dodaję trochę masła. Mieszam aż masło się rozpuści, ale delikatnie, żeby się nie zrobiła papka. Nałożony już na talerz lekko jeszcze solę i pieprzę. Jem paluchami wyciskając bób ze skórki (odgryzam kawałek z jednej strony, a resztę wyciskam). Młody bób można jeść ze skórką, ale ja wolę bez. W ogóle młody, czyli ten dostępny teraz w sklepach jest najlepszy. Tak przygotowany bób mogłabym jeść bez końca, gdyby nie to, że jest dosyć sycący. Wygląda tak jak na zdjęciu poniżej.
#gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem #jedzenie
źródło: comment_sfmN1LWImsEXm2Cb67SZdYQeNkvdvdsI.jpg
Pobierz