Mineły kolejne 4 tygodnie od kiedy jestem na #dieta w sumie już 7 tygodni #redukcja Od ostatniego wpisu waga nie spadła już tak drastycznie, ale 2kg to też bardzo dobry wynik tymbardziej, że 1,9kg to sama tkanka tłuszczowa, a 100g mięśnie. Mam też przepisane od 4 tygodni suplementy, więc pewnie to ich zasługa, że schodzi sam tłuszcz, a waga delikatnie. W pasie 2cm mniej, tkanka tłuszczowa z 16,9 % na 14,9 %, jak dla mnie wynik zajebisty. Samopoczucie dużo, dużo lepsze niż ostatnio, treningi teraz 6-7 dni w tygodniu, a ja chce więcej!! Dzisiaj mam dostać kolejny plan żywieniowy, więc odezwę się po 4 tygodniach. Jak macie jakieś pytania to śmiało w komentarzach, zapraszam jeszcze do tagu #dietapolski gdzie opisuję moją drogę do zmiany sylwetki, zdrowia i wyników w sporcie. Ps. Od pół roku nie byłem na siłowni. Tylko #boks i #bieganie pozdro! #pokazforme #mikrokoksy
@polskipl: Może ktoś powiedzieć ile kasiorki trzeba przygotować na +/- roczny trening taki ogólnorozwojowy? Jestem straszny suchoklates i jak niektórzy nie mogą schudnąć tak ja za nic nie mogę przytyć. Następny semestr szykuje mi się nieco luźniejszy i planowałem wybrać się coś na siłkę ale wiem, że przy mojej przemianie będę potrzebował jakiegoś instruktora który ustawi mi treningi i co najważniejsze ustali jakąś dietę żeby waga cokolwiek z miejsca ruszyła.
@Birui: ja do tej pory wydawalem miesiecznie 1000zł na dwie osoby na jedzenie, jak zacząłem diete wychodzi gdzies 1200-1300zł ale kupuje dużo smakołyków których bym nie musiał, np. Masło migdałowe, olej kokosowy itp. Mam dziennie 5 posiłków każdy jest inny i z kilku produktów. Kup sobie jakiegoś gainera i pij 3 razy dziennie plus to co jadłeś dotychczas to napewno przytyjesz.
@borowa90: bo jest dostosowana specjalnie podemnie, do mojego trybu pracy, życia i treningów. Mój różowy je to samo ze mną, w mniejszych ilościach a nie schudła ani grama.
@Birui: dietetyk, trener personalny w jednym, za 250zł mam pierwsza wizyte, pomiary, analiza ciała i pierwsza dieta, potem kolejne wizyty co miesiac po 100zł, mialem ich dwie juz i trzecia zaplanowaną, czyli razem 550zł na ok 3-4 miesiace. To 150zł miesiecznie a zycie moje sie polepszylo. Chyba jeszcze jedna lub dwie wizyty bede mial a potem juz samemu bo on mnie tez przez te rozne plany uczy dobrych nawykow, na
@polskipl: masz jakieś konkretne suple na spalanie tłuszczu? nie znam się na tym, a trochę biegam, kolarzę, + w domu pompki i brzuch, staram się w miarę racjonalnie i zdrowo odżywiać, a celem moim jest jak najmniej % tkanki tłuszczowej, niestety mam dosyć duże skłonności do nabierania jej ( ͡°ʖ̯͡°)
@polskipl: możliwe, bo nie mam w sumie ścisłej diety jakiejś, tylko żreć nie za dużo, słodyczy staram się w ogóle (ale wola słaba ( ͡°ʖ̯͡°) ), na śniadanie węglowodany zdrowe jakieś (bojówka owsianki here), pieczywo ciemne, warzyw staram się wsuwać w dużych ilościach, i na kolację zero węgli
@polskipl: Uważasz że warto było ? efektów w zasadzie brak. Zamiast jeść nie to na co masz ochotę tylko okreslona gama produktów które nie koniecznie lubisz, w dodatku wydawanie kasy na jakieś suplementy a i tak będzie efekt jojo.. Bez sensu.. więcej się ruszaj i ogranicz trochę żarcie.. schudniesz. Ewentualnie możesz iść do pracy do hipermarketu.. Jak raz miałem nieprzyjemność pracować to przez 4 miesiące schudłem 12kg..jak przyszedłem, ważyłem 84kg..
@polskipl: Pytanko do Ciebie! Mam bardzo podobne warunki jak Ty na początku i przygotowuje się do redukcji, układam dietę itp. Zastanawia mnie tylko jedno: wszystkie normalne diety zakładają, że je się więcej niż przed redukcją. Przynajmniej ja mam takie wrażenie. Obecnie jem 3-4 posiłki, takie normalne, jak to w domu (na mieście nie jadam). Oczwiście okazuje się, że wsuwam 100% zapotrzebowania węgli i po 30% białka i tłuszczy. No i
@wojtek_bez_portek: ja osobiscie mam 60% WW, 20% tłuszczu i 20% białka w diecie. Musisz wyliczyc sobie zapotrzebowanie, i odjąć ok 400-500kcal od tego i podzielić na te makroskładniki jak wyżej przy redukcji.
@marine52: wiadomo, że we wszystkich wykresach będzie pisać, że mam nadwage itp. Ale mięśnie ważą więcej niż tłuszcz, więc nie można też na to patrzeć szablonowo
Od ostatniego wpisu waga nie spadła już tak drastycznie, ale 2kg to też bardzo dobry wynik tymbardziej, że 1,9kg to sama tkanka tłuszczowa, a 100g mięśnie. Mam też przepisane od 4 tygodni suplementy, więc pewnie to ich zasługa, że schodzi sam tłuszcz, a waga delikatnie. W pasie 2cm mniej, tkanka tłuszczowa z 16,9 % na 14,9 %, jak dla mnie wynik zajebisty. Samopoczucie dużo, dużo lepsze niż ostatnio, treningi teraz 6-7 dni w tygodniu, a ja chce więcej!! Dzisiaj mam dostać kolejny plan żywieniowy, więc odezwę się po 4 tygodniach. Jak macie jakieś pytania to śmiało w komentarzach, zapraszam jeszcze do tagu #dietapolski gdzie opisuję moją drogę do zmiany sylwetki, zdrowia i wyników w sporcie. Ps. Od pół roku nie byłem na siłowni. Tylko #boks i #bieganie pozdro!
#pokazforme #mikrokoksy
Komentarz usunięty przez autora
Jestem straszny suchoklates i jak niektórzy nie mogą schudnąć tak ja za nic nie mogę przytyć. Następny semestr szykuje mi się nieco luźniejszy i planowałem wybrać się coś na siłkę ale wiem, że przy mojej przemianie będę potrzebował jakiegoś instruktora który ustawi mi treningi i co najważniejsze ustali jakąś dietę żeby waga cokolwiek z miejsca ruszyła.
Bez sensu.. więcej się ruszaj i ogranicz trochę żarcie.. schudniesz. Ewentualnie możesz iść do pracy do hipermarketu.. Jak raz miałem nieprzyjemność pracować to przez 4 miesiące schudłem 12kg..jak przyszedłem, ważyłem 84kg..
Zastanawia mnie tylko jedno: wszystkie normalne diety zakładają, że je się więcej niż przed redukcją. Przynajmniej ja mam takie wrażenie. Obecnie jem 3-4 posiłki, takie normalne, jak to w domu (na mieście nie jadam). Oczwiście okazuje się, że wsuwam 100% zapotrzebowania węgli i po 30% białka i tłuszczy.
No i