Wpis z mikrobloga

Mineły kolejne 4 tygodnie od kiedy jestem na #dieta w sumie już 7 tygodni #redukcja
Od ostatniego wpisu waga nie spadła już tak drastycznie, ale 2kg to też bardzo dobry wynik tymbardziej, że 1,9kg to sama tkanka tłuszczowa, a 100g mięśnie. Mam też przepisane od 4 tygodni suplementy, więc pewnie to ich zasługa, że schodzi sam tłuszcz, a waga delikatnie. W pasie 2cm mniej, tkanka tłuszczowa z 16,9 % na 14,9 %, jak dla mnie wynik zajebisty. Samopoczucie dużo, dużo lepsze niż ostatnio, treningi teraz 6-7 dni w tygodniu, a ja chce więcej!! Dzisiaj mam dostać kolejny plan żywieniowy, więc odezwę się po 4 tygodniach. Jak macie jakieś pytania to śmiało w komentarzach, zapraszam jeszcze do tagu #dietapolski gdzie opisuję moją drogę do zmiany sylwetki, zdrowia i wyników w sporcie. Ps. Od pół roku nie byłem na siłowni. Tylko #boks i #bieganie pozdro!
#pokazforme #mikrokoksy
polskipl - Mineły kolejne 4 tygodnie od kiedy jestem na #dieta w sumie już 7 tygodni ...

źródło: comment_PtICGO1dffzKKSmBxOUTK0PWyfLBJSWq.jpg

Pobierz
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@polskipl: Może ktoś powiedzieć ile kasiorki trzeba przygotować na +/- roczny trening taki ogólnorozwojowy?
Jestem straszny suchoklates i jak niektórzy nie mogą schudnąć tak ja za nic nie mogę przytyć. Następny semestr szykuje mi się nieco luźniejszy i planowałem wybrać się coś na siłkę ale wiem, że przy mojej przemianie będę potrzebował jakiegoś instruktora który ustawi mi treningi i co najważniejsze ustali jakąś dietę żeby waga cokolwiek z miejsca ruszyła.
  • Odpowiedz
  • 0
@Birui: ja do tej pory wydawalem miesiecznie 1000zł na dwie osoby na jedzenie, jak zacząłem diete wychodzi gdzies 1200-1300zł ale kupuje dużo smakołyków których bym nie musiał, np. Masło migdałowe, olej kokosowy itp. Mam dziennie 5 posiłków każdy jest inny i z kilku produktów. Kup sobie jakiegoś gainera i pij 3 razy dziennie plus to co jadłeś dotychczas to napewno przytyjesz.
  • Odpowiedz
  • 0
@borowa90: bo jest dostosowana specjalnie podemnie, do mojego trybu pracy, życia i treningów. Mój różowy je to samo ze mną, w mniejszych ilościach a nie schudła ani grama.
  • Odpowiedz
  • 2
@Birui: dietetyk, trener personalny w jednym, za 250zł mam pierwsza wizyte, pomiary, analiza ciała i pierwsza dieta, potem kolejne wizyty co miesiac po 100zł, mialem ich dwie juz i trzecia zaplanowaną, czyli razem 550zł na ok 3-4 miesiace. To 150zł miesiecznie a zycie moje sie polepszylo. Chyba jeszcze jedna lub dwie wizyty bede mial a potem juz samemu bo on mnie tez przez te rozne plany uczy dobrych nawykow, na
  • Odpowiedz
@polskipl: masz jakieś konkretne suple na spalanie tłuszczu? nie znam się na tym, a trochę biegam, kolarzę, + w domu pompki i brzuch, staram się w miarę racjonalnie i zdrowo odżywiać, a celem moim jest jak najmniej % tkanki tłuszczowej, niestety mam dosyć duże skłonności do nabierania jej ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@polskipl: możliwe, bo nie mam w sumie ścisłej diety jakiejś, tylko żreć nie za dużo, słodyczy staram się w ogóle (ale wola słaba ( ͡° ʖ̯ ͡°) ), na śniadanie węglowodany zdrowe jakieś (bojówka owsianki here), pieczywo ciemne, warzyw staram się wsuwać w dużych ilościach, i na kolację zero węgli
  • Odpowiedz
@polskipl: Uważasz że warto było ? efektów w zasadzie brak. Zamiast jeść nie to na co masz ochotę tylko okreslona gama produktów które nie koniecznie lubisz, w dodatku wydawanie kasy na jakieś suplementy a i tak będzie efekt jojo..
Bez sensu.. więcej się ruszaj i ogranicz trochę żarcie.. schudniesz. Ewentualnie możesz iść do pracy do hipermarketu.. Jak raz miałem nieprzyjemność pracować to przez 4 miesiące schudłem 12kg..jak przyszedłem, ważyłem 84kg..
  • Odpowiedz
@polskipl: Pytanko do Ciebie! Mam bardzo podobne warunki jak Ty na początku i przygotowuje się do redukcji, układam dietę itp.
Zastanawia mnie tylko jedno: wszystkie normalne diety zakładają, że je się więcej niż przed redukcją. Przynajmniej ja mam takie wrażenie. Obecnie jem 3-4 posiłki, takie normalne, jak to w domu (na mieście nie jadam). Oczwiście okazuje się, że wsuwam 100% zapotrzebowania węgli i po 30% białka i tłuszczy.
No i
  • Odpowiedz
  • 0
@wojtek_bez_portek: ja osobiscie mam 60% WW, 20% tłuszczu i 20% białka w diecie. Musisz wyliczyc sobie zapotrzebowanie, i odjąć ok 400-500kcal od tego i podzielić na te makroskładniki jak wyżej przy redukcji.
  • Odpowiedz
  • 0
@marine52: wiadomo, że we wszystkich wykresach będzie pisać, że mam nadwage itp. Ale mięśnie ważą więcej niż tłuszcz, więc nie można też na to patrzeć szablonowo
  • Odpowiedz