Wpis z mikrobloga

@hallomaja: Tak, jak znajde jelenia za £15 to na moje konto trafi £50 za każdą jego godzine przy zamiataniu wiórów - taki to biznes ale ludzie okradani.

Znam stawki w eu - średnia to 12€ dla doświadczonego fachowca z językiem, jak ktoś mi pisze że £15 to kpina to chyba jeszcze nie miał okazji pracować gdziekolwiek.

Pomijając fakt, że firma wysyła ludzi z pl i organizuje wszystko.
  • Odpowiedz
@SUQ-MADIQ: £12 to stawka dla imigranta z europy wschodniej bez języka. Nie wiem po co się licytujesz, akurat w tym temacie racji nie masz. Pracownicy automotive, zatrudnieni bezpośrednio zarabiają ponad £20. Tylko mało kto będzie chciał się tym pochwalić. Dowiedz się jakie są faktyczne stawki dla doświadczonych pracowników, ze znajomością języka i z umiejętnościami, a potem się policytujemy.
  • Odpowiedz
@petalchaser: to sa stawki, ktore placa agencje kontraktorom. Ale chyba nie polskie agencje. Nie wiem jak z ta holandia czy to bezposrednio u pracodawcy, ale norwegia i usa to stawki placone przez agencje, z tym, ze w norwegii teraz sie ukrocilo
  • Odpowiedz
@SUQ-MADIQ: rozmawialismy o cnc. poza tym sa takie stawki w ogloszeniach. przynajmniej byly. teraz jezeli cos jest na norwegie to podejrzewam, ze w okolicach 25 funtow, natomiast w usa placa jak wyzej akurat dwoch moich kumpli dostalo prace tam w zeszlym miesiacu
  • Odpowiedz
@petalchaser: na pewno nie z dziury jaką jest yorkshire. Cumpel @slomny ładnie Ci wszystko rozpisał. W uk możesz śpiewająco mówić po angielsku, ale nadal stawkę masz jak dla imigranta. W innych krajach jest inaczej

@slomny słyszalem o kontraktach do usa, ale podobno polega to na zasuwaniu nocek od 5 wieczór do 5 rano, bez dnia wolnego, przy bardzo szybkim tempie pracy i w zasadzie bardzo złym traktowaniu kontraktowców.
  • Odpowiedz