@dptd: brokół np w tostach z szyną , z makaronem ryzowym kurczakiem orzeszkami ziemnymi sosem sojowy cukrem , albo z kurczakiem beszmelem i makaronem spagetti na przykład
@dptd: Tylko nie rozgotuj brokuła, wrzuć je do gotującej się wody dosłownie na 3 minuty - mają chrupać. Aaa, i zimą (czyli teraz) nie kupuj świeżych brokułów z Hiszpanii-wybierz mrożonki
brokuł 100g: 27kcal, 3g białka, 0.4g tłuszczu, 5.2g węgli
kalafior 100g: 22kcal, 2.4g białka, 0.2g tłuszczu, 5.0g węgli
Z powyższych danych wychodzi, że jak jest wybór to lepiej wciągać brokuły. #dptdradzi
@fenis: It's good for you!
@bialaowca: And for you too!
A propos jedzenia:
@bartekgej: Dość konkretne te mixy. :P Jak do tostów je wsadzasz? Jakoś mielisz wcześniej?
@aes_sedai: Tego nie testowałem a brzmi wyjątkowo dobrze, dzięki! :D