Wpis z mikrobloga

@Jurigag: Kolego gdzie ja napisałem, że Windows jest "be" i się nie nadaje. Używam obojga systemów naprzemiennie (o czym już wspomniałem) i moim zdaniem Ubuntu jest lepsze do pracy #webdev

Konsola CMD? Ok wiele da się zrobić ale jest totalnie nieintuicyjna, kolorowania brak, historii też nie ma. To tak pierwsze z głowy.
Power shell? Kto tego używa? Większość ludzi korzysta z jakichś imitacji konsoli linuxowych konsol - GitBash itp. A
  • Odpowiedz
@ghost1511: po to że windows > linux,osx patrząc na system jako całość, przy okazji nie wiem kto korzysta z memcache jak jest redis, do gita korzystam z smartgita albo sourcetree

@filipsiu: nigdy nie miałem problemów które wypisujesz
  • Odpowiedz
@ghost1511: @filipsiu: ale co to za argumenty ? że tobie się wygodniej pracuje i mam ci uwierzyć ? no spoko, w 100% subiektywna ocena, jeśli ktoś jest cebula i nie stać na windowsa to niech sobie siedzi na tym linuxie czy osx i udaje lepszego, nie zabronię wam :P po prostu z własnej woli na linuxa czy osx bym nie przeszedł i nikomu nie polecał
  • Odpowiedz
@filipsiu: @ghost1511: i nie nie trolluję, chciałem się na serio dowiedzieć czemu linux, osx > windows niby, ale widzę zero obiektywnych argumentów tylko jakieś subiektywne mi wygodniej, korzystam z konsoli do gita( XD ) i kolorowana konsola itp itd jako #webdev php,css,js i nie widzę żadnych problemów z windowsem jak na razie
  • Odpowiedz
@filipsiu: @ghost1511: właśnie chodzi mi o to że piszecie że linux czy osx tylko pod webdev i windows be, i nie powiem, jak kogoś nie stać na windowsa czy chce się pobawić i potestować albo być hipsterem no to spoko, linux czy tam osx fajny, ale jak coś większego i poważniej to raczej tylko windows do #webdev jeśli chodzi o tworzenie, bo deploy to raczej oczywiste
  • Odpowiedz