Wpis z mikrobloga

@filipsiu: ubuntu, debian, arch
Albo elementary, jeśli chcesz świetny system od ludzi, którzy o---------ą się bardziej od Ciebie, ale robią to dobrze :P
  • Odpowiedz
@filipsiu: niema alternatyw :P To jedyna bolączka, za to benefitów dużo więcej.

Alternatywy są takie:
Photoshop na wine. Da się go zmusić do PRAWIE dobrego działania. Dla webdev wystarczająco, do projektowania już nie.
Dla webdev zamiast illustratora styka nowy inkscape (daje radę, wrzucili w cholerę dobrych zmian)

Ale tak czy inaczej: virtual box i tyle. Jak masz w miarę znośny sprzęt to możesz bez płaczu odpalać :)
  • Odpowiedz
@Jurigag: Brak solidnej konsoli. I z mojego doświadczenia wynika, że prędzej czy później problem ze ścieżkami w systemie.
Ja używam naprzemiennie, ale do pracy wybieram Ubuntu.
  • Odpowiedz
@ghost1511: @filipsiu: mi tam cmd starcza, do tej pory nie miałem żadnych problemów ze ścieżkami nigdy, wygodnie pracuje mi się na windowsie, jeszcze jakieś ciekawe argumenty czy po prostu hejterzy windowsa ?
  • Odpowiedz
@Jurigag: używam Windowsa od małego gnojka więc czas na zmiany. Z gier wyrosłem i czas się zająć pracą na poważnie. Używanie cmd przy pracy z gitem czy symfony to jest jakiś kabaret. Linux w tym przypadku bije winke na głowę.
  • Odpowiedz
@filipsiu: Zobacz sobie wszelkie Darwiny, by określić czy system jest dobry. Niemniej ogólnie OS X jest słaby, powolny i jedyne co go ratuje to to, że jest dla pedziów
  • Odpowiedz
@filipsiu: używanie gita w postaci konsoli to jest jakiś kabaret..... jest jeszcze powershell jakby co, jak dla mnie tylko #windows do pracy, linux i osx można się pobawić ale jednak mimo wszystko windows lepszy
  • Odpowiedz
@Jurigag: chociażby debugging aplikacji, obsługa frameworka php, różnego rodzaju kwiatki przy migracji z symulowanego środowiska win na wersję produkcyjną linux(nie oszukujmy się 99,99% stron www stoi na linuxie), i tak dalej... kto robi dłużej w webdev ten wie o czym mówię :)
  • Odpowiedz