Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 23
@Yelonek: I znając życie zmiękczono Karola a Alinie dodano fochy. W ten sposób z agresywnego małżeństwa zrobiono pantofla i przemocową żone.
  • Odpowiedz
  • 134
Zamiast tego zmusza go do tyrania 10h w gównorobocie za psi pieniądz, bo lepszy wróbel w garści...

@MGTOWPL: no tu niestety źle pamiętasz. Był jeden odcinek w którym potajemnie chodziła do pracy i bała się żeby Karol się nie dowiedział. Dla niego to był punkt honoru, że to on musi utrzymać rodzinę, żeby ona nie musiała pracować i wręcz nie chciał jej na to pozwolić. To tak w kwestii faktów,
  • Odpowiedz
@MGTOWPL: serial który wg mnie zestarzał się najgorzej ze wszystkich polsatowskich z przełomu tysiącleci. Nie mam pojęcia co mnie tak śmieszyło w nim za małolata. Nie mogę zdzierżyć więcej niż 2 minut przez te ciągłe darcie ryja przez Krawczyka.
  • Odpowiedz
  • 34
@MGTOWPL: pół tej "analizy" można rozwalić znajomością serialu (której we wpisie nie ma), a w drugiej połowie jest może jeden fakt xD
  • Odpowiedz
@Yelonek:

W oryginale Honeymooners było jeszcze ciekawiej, bo tam facet regularnie groził, że uderzy żonę.

W polskiej wersji nie było czasem tak samo? Oglądałem to jako gówniak kilkuletni, i bardzo mgliście to pamiętam, więc mogę się mylić, ale kojarzę coś, że Krawczyk tam chyba często powtarzał, że "rękę ma ciężką", czy z jakimś innym serialem mylę?
  • Odpowiedz
@MGTOWPL: nie no tyle to nie xD przecież poszła w jednym odcinku do pracy a w kilku chciała ale Karol mówił że on jest mężczyzną i on ma utrzymać rodzinę ( ͡° ͜ʖ ͡°) w nowej serii, której ja zresztą nie uznaje założyła z Danka własny biznes i szyły ciuszki dla dzieci
  • Odpowiedz
Wiecznie jej mało (Karol kup telefon, Karol kup telewizor, bo Norkowie już mają, Karol kup nowe meble)

@MGTOWPL: Ale to były czasy - za wypłatę motorniczego czy kanalarza można było wszystko sobie kupić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Donlipao: Chyba masz rację, i mi się te 2 seriale pomieszały, w takim razie z "Miodowych lat" nie pamiętam absolutnie niczego poza tym, że Norek o--------ł regularnie lodówkę Krawczyka, jego żona nim pomiatała, a sąsiada recydywę grał ten łysy z "Na Wspólnej" xD
  • Odpowiedz
@MGTOWPL: Krawczykowie byli śmieszni właśnie dlatego, że oboje byli tragiczni. ona sfrustrowana i złośliwa, on infantylny i wiecznie uciekający w wielkie pomysły. robienie z jednej strony winnego całego układu spłaszcza właśnie to
  • Odpowiedz
No Karol razem z Norkiem ślinili się do Pameli - żony marszałka. Norek miał krótki epizod z kobietą z klubu gdzie ta kobieta zakochała się w Tadku ze względu na jego opiekuńczość.

@GwachQar: była jeszcze ta ruda zdzirowata sąsiadka do której się ślinili ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz