Wpis z mikrobloga

• 61
Żyje w chorym kraju, w chorym mieście. Zatrzymaly mnie psy jako powód podając brak zapiętych pasów. Co jak co ale bez zapiętych pasów nawet silnika nie odpalam - kto mnie zna ten wie. Państwo (pan i pani) nie przyjmowali moich wyjasnien ze jade w pasach, nie posiadali nagrania na ktorym by bylo widac ze popelnilem wykroczenie, stwierdzili ze jechali obok mnie i widzieli - z tzw suki zauwazyli ze nie mam pasów zapiętych. Poinformowali mnie ze jest to mandat 100 zl i 2 pkt, jesli nie przyjmę mandatu to sprawa do sadu, gdzie moje slowo bedzie przeciwko ich slowu - pan mial za swiadka panią, a pani za świadka pana, ja swiadków brak. Sprawa z gory przegrana, jesli jakims códem by mi sąd uwierzyl to i tak pkt nie cofnie. Takze wypada miec w aucie kamere ktora rowniez nagrywa mnie samego, tylko w ten sposob moglbym uniknac wyludzenia przez panstwo kasy za wykroczenie ktorego nie popelnilem, majac jako dowod nagranie. Cóż hajs sie musi zgadzać i premia za ilość mandatów bedzie. Takze drogim kłamcom i wyłudzaczom życzę karmy, a nawet dwóch.
Takie #truestory z #kielce
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@svatco: I nie ma co się bać nie przyjmowania mandatów. Przejechałem ostatnio na bardzo wczesnym pomarańczowym (zapaliło się jak wjeżdżałem na skrzyżowanie), było mokro i ślisko, i uznałem, że nie ma szans się zatrzymać, policjanci chcieli mi wlepić 300 zł i 6 pkt, odmówiłem przyjęcia, napisałem zeznania jak było i dlaczego się nie zatrzymałem i dostałem od sądu 180 zł (wraz z kosztami postępowania). W teorii i tak za dużo,
  • Odpowiedz
Poinformowali mnie ze jest to mandat 100 zl i 2 pkt, jesli nie przyjmę mandatu to sprawa do sadu, gdzie moje slowo bedzie przeciwko ich slowu - pan mial za swiadka panią, a pani za świadka pana, ja swiadków brak. Sprawa z gory przegrana, jesli jakims códem by mi sąd uwierzyl to i tak pkt nie cofnie.

@svatco: Marzysz, sprawa pewnie rozstrzygnięta byłaby zaocznie i dostałbyś mandat 100 zł +
  • Odpowiedz
@cheatero: Własnie też się nad tym faktem zastanawiam, to była prewencja, nie mieli żadnej kamery bo prosiłem o pokazanie nagrania że jade bez pasów, i wtedy pani szeregowa powiedziała że widziała, a pan sierżant jej przytaknął że też widział - nie wiem jak skoro prowadził i jechali obok mnie...
  • Odpowiedz
jeśli to prawda to zgłaszaj takie rzeczy i rób sprawę bo jeśli spróbują takie coś zrobić komuś innemu to już sąd może coś może sie kapnąć że coś jest nie tak. Także jeśli ludzie będą to zgłaszać to proceder nie będzie się nasilał.
  • Odpowiedz
@svatco: masz nauczkę na przyszłość, że trzeba włączyć nagrywanie w telefonie jak się zaczyna rozmowę z państwowym urzędnikiem. Sama ta rozmowa mogłaby być już dowodem n Twoja niewinność, skoro glina zasugerował, że i tak przegrasz, bo ich jest dwoje...

Niestety, żyjemy w policyjnej republice bananów i mandarynek, w której obywatele są niewolnikami.
  • Odpowiedz
@svatco: Co ty za głupoty opowiadasz? Jak odmawiasz przyjęcia mandatu to dostajesz punkty "zawieszone" aż do wyroku sądu. Jeśli jesteś uniewinniony nie dostajesz żadnych punktów, bo niby za co?

Jeśli wiesz, że jesteś niewinny w życiu niczego nie podpisuj! Bo podpisując zgadzasz się ze swoją winą i jednocześnie zgadzasz się na karę. I nie słuchaj jałowego p---------a jak to nie masz szans w sądzie. Logiczne, że w takiej sytuacji każdy
  • Odpowiedz