Wpis z mikrobloga

Opłaca się robić kurs Autocada? Da się znaleźć jakieś zlecenia* w tym programie czy szkoda zachodu?
*takie zlecenia, które szary student po kursie może zrobić
#autocad
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@matmaster2: To nie wiem po co kurs, na uczelni na rysunku technicznym powinieneś mieć AC. Potem już tylko samodzielna nauka, kursy z tego co widziałem jadą na chama z książek dostępnych w sprzedaży.
  • Odpowiedz
@matmaster2: Ja robię w budowlance (architektura/konstrukcja) i w moim przypadku kreślenie to tylko element pracy nad projektem. Nigdy nie bawiłem się jako podwykonawca samych rysunków - za dużo p---------a, za mała kasa, a i branżowe nakładki (goły AC to tylko na studiach) drogie.
  • Odpowiedz
@matmaster2: zależy jakie studia ale owszem da się coś znaleźć, u mnie (elektryka) akurat jedna osoba kiedyś robiła staż teraz jest zatrudniona na etacie, a druga też po stażu pracuje na godziny czyli jak coś mamy do zrobienia a sami się nie wyrabiamy to się dzwoni się zleca, ponadto wiele innych biur czy to branżowych czy architektonicznych zleca prostsze rzeczy (samo rysowanie zazwyczaj) właśnie studentom, zwróć tylko uwagę by mieć
  • Odpowiedz