Aktywne Wpisy
nowszyja +75
Istnieje naród bardziej pozbawiony poczucia estetyki niż Polacy? Umiłowanie do kiczu wysysane jest w tym kraju z mlekiem matki. Po boazerii, pseudo kamieniu na ścianie, teraz Polacy mają nowy kiczowaty trend: płytki drewnopodobne xD
#polskiedomy #architektura #mieszkaniedeweloperskie #remontujzwykopem #budujzwykopem #polakicebulaki
#polskiedomy #architektura #mieszkaniedeweloperskie #remontujzwykopem #budujzwykopem #polakicebulaki
źródło: stylskandynawski
Pobierz
klaudia-hadalala +152
🇺🇸 AMERYKA TIPEM STOI (i to jest... patologiczne) 💸
Elo Mirasy! Wróciłem właśnie z dwutygodniowego tripu po Stanach i powiem Wam jedno: to, co się tam dzieje z tymi tipami, to jest jakaś kosmiczna anomalia. Nie mam pojęcia, jak oni tam normalnie funkcjonują.
Już nie chodzi o standardowe 15-20\% w restauracji (choć i to jest chore, skoro płacę za danie 30). Ale... WSZĘDZIE?!
1. Ekspres do kawy w hotelu – wyciągam filiżankę, a tam stoi
Elo Mirasy! Wróciłem właśnie z dwutygodniowego tripu po Stanach i powiem Wam jedno: to, co się tam dzieje z tymi tipami, to jest jakaś kosmiczna anomalia. Nie mam pojęcia, jak oni tam normalnie funkcjonują.
Już nie chodzi o standardowe 15-20\% w restauracji (choć i to jest chore, skoro płacę za danie 30). Ale... WSZĘDZIE?!
1. Ekspres do kawy w hotelu – wyciągam filiżankę, a tam stoi
źródło: IMG_4676
Pobierz

Mikroblog z jednej strony jest świetnym miejscem. Gdy już zrozumie się panujący tutaj klimat oraz będzie się wiedziało co w trawie piszczy, to hermetyczne żarty, które "normalnego" człowieka by nie rozbawiły, nas, społeczność bawią aż za bardzo.
Jednak z drugiej strony to miejsce to niestety szambo internetu i nie chodzi o content, ale niestety o ww. społeczność.
Może to sprawa tego wśród jakich ludzi się wychowuję i żyję, ale ciężko mi dopuścić do siebie to, że jest tutaj tak dużo odludków, outsiderów i wszelkiej maści cyników gardzących wszystkim i wszystkimi. Często, może w reakcji obronnej stwierdzam, że wypowiedzi typu:
"nienawidzę składać życzeń świątecznych" (w sumie przez to ten wpis),
"nie wychodzę od roku z domu, mam depresję i mi z tym dobrze",
"wstydzę się ludzi, zły dotyk gdy sprzedawczyni daje resztę" itd. itd.
są w 3/4 zmyślone. Czytał ktoś z was "Nagie Słońce" Asimova? W tej książce istnieje cała planeta takich ludzi, tyle, że tam każda osoba miała swoją ziemię wielkości Mazowieckiego i siłą rzecz ludzie się ze sobą nie spotykali. Tymczasem wśród ludzi, których znam, jestem w stanie naliczyć MOŻE ze 3 takie przypadki. Żaden z nich nie jest tak ekstremalny jak to co widzę tutaj.
Dlatego też nie wierzę, żeby wśród ogółu narodu zebrało się tak dużo tego typu ludzi. Wytłumaczeń w takim razie może być kilka:
-moda na pisanie takiego gówna(proszę tylko nie to)
-gimba (powiązane z tym co wyżej).
Oczywiście zaraz się okaże, że jesteśmy społeczeństwem samobójców, którego szwedzi i norwegowie by się nie powstydzili.
#przemyslenia #oswiadczenie pewnie -> #niepopularnaopinia
tl;dr:
nie wierzę w legiony emo na wykopie