@Stadler: sam piszesz, że nic nie mogą robić bez Putina - według niektórych komuszków przed 1989 rokiem Polska była wolna, hehe - pamiętam jak chciałem wyjechać do Czechosłowacji w 1987 to zobaczyłem jak ta wolność wygląda :P
@Stadler: ja tam w Ukrainę średnio wierzę - może w kolejnym pokoleniu, w tym które pojeździ po zachodzie
tworzą teraz lepszych bohaterów niż banderowcy, a to duży plus dla tego narodu
no i trochę są bliżej do prośby o wybaczenie - wcześniej, czy później padną pamiętne słowa: Wybaczamy i prosimy o wybaczenie - mój ojciec opowiadał mi, że to był szok dla Polaków, tym bardziej, że rany były jeszcze głębokie,
@Stadler: takie są narody - o swoich grzechach nie chcą pamiętać - milczenie o jeńcach z lat 1919-1921, Jedwabnym, obozach dla Niemców po 1944 roku, akcji Wisła, wymordowaniu Łemków, itd.
pomijam fakt, że jako naród nie umiemy sprzedać nawet swoich sukcesów - przegraliśmy z Niemcami w sprawie upadku komunizmu - popatrz na fetę związaną z obaleniem muru w Berlinie
tworzą teraz lepszych bohaterów niż banderowcy, a to duży plus dla tego narodu
no i trochę są bliżej do prośby o wybaczenie - wcześniej, czy później padną pamiętne słowa: Wybaczamy i prosimy o wybaczenie - mój ojciec opowiadał mi, że to był szok dla Polaków, tym bardziej, że rany były jeszcze głębokie,
pomijam fakt, że jako naród nie umiemy sprzedać nawet swoich sukcesów - przegraliśmy z Niemcami w sprawie upadku komunizmu - popatrz na fetę związaną z obaleniem muru w Berlinie