-makaron z wczoraj -jakie tam miensko zostało Wam z wczoraj -można wrzucić warzywa, brokuł, kalafior, cebulkę podsmażyć itd. -sos beszamelowy albo śmietana 30% pół na pół z mlekiem -ser żółty /parmezan
Mieszamy wszystko razem, wkładamy na blachę przykrywamy folią alu i do pieca 180 stopni 30 min
@MinisteRV ( ͡º͜ʖ͡º)Dałbym jakbym miał, na statku mamy bezwzględny zakaz posiadania alko ¯_(ツ)_/¯także przez miesiąc jak jestem w robocie niewiem jak smakuje pifko
Ahoj Miruny Dziś gołąbki przygotowuje na obiad dla załogantów ( ͡º͜ʖ͡º) a z racji tego że większość załogi to Szkoci i Angole podkręciłem smak WORCESTERSHIRE sosem ( ͡~ ͜ʖ͡°)
Farsz: -miensko mielone -ryż (ja daję surowy) ¯_(ツ)_/¯ -podsmażona cebulka i pieczarki na masełku -sól, pieprz -worcestershire sos
@najman @ele_ktryk_ Panowie to nie jest zjarane jak myślicie, wykończenie pod grillem daje efekt końcowy, ten kto z branży wie o co chodzi, dlatego ok niech będzie że zjarane ( ͡º͜ʖ͡º)
@Deska_o0 ( ͡º͜ʖ͡º) 2 kromki chleba tostowego, smarujemy jedną stronę masłem orzechowym drugą dżemem truskawkowym. Do panierowania - w misce roztrzepujemy 1 jajko, trochę mleka,dodajemy szczyptę cukru i cynamon. W drugiej misce rozdrobnione blenderem płatki kukurydziane.Obtaczamy w jajku i płatkach. Patelnia na gaz, łyżka masła. Na rozgrzaną patelnie z masełem kładziemy tosta i rumienimy z dwóch stron ( ͡°͜ʖ͡°)
#winodomowejroboty Mirki chce robić pierwsze swoje wino z czerwonych winogron i nie chciał bym sypać cukru, bo cukier to zło ( ͡º͜ʖ͡º) Czy ktoś z Was robił wino bez cukru. Da się bez cukru wino zrobić?
@jancelek: To jak działkowe to cukier i pewnie woda bo kwaśne to może wyjść. Zapewne będziesz fermentował w miazdze. Postaraj się o cukromierz, drożdże szlachetne, wiadro plastikowe. Weglanem wapnia da się odkwasić - o ile nie boisz się „chemii”. W sumie to siarkować żeby wybić dzikie drożdże i stabilizować później też... Sposobów jest co najmniej kilka.
Mirki jak w pracy leci.... spokojnie? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)