Aktywne Wpisy
PancakeV +2
Jaki jest wasz główny cel pracy?
Miałem ostatnio dyskusję że współpracownikami i oni mówili że nie pracują tylko dla pieniędzy, “pieniądze to nie wszystko”.
Jestem młodszy od nich o kilka(naście) lat a nasze poglądy tak się różniły. Oni nie mają wiary w swoją pracę, ja nie powinienem wymagać, “pieniądze nie są najważniejsze”
Lubie ich ale z mojej perspektywy praca to 100% kasa.
Czy na prawdę czlowiek może sie spełniac w pracy czymś
Miałem ostatnio dyskusję że współpracownikami i oni mówili że nie pracują tylko dla pieniędzy, “pieniądze to nie wszystko”.
Jestem młodszy od nich o kilka(naście) lat a nasze poglądy tak się różniły. Oni nie mają wiary w swoją pracę, ja nie powinienem wymagać, “pieniądze nie są najważniejsze”
Lubie ich ale z mojej perspektywy praca to 100% kasa.
Czy na prawdę czlowiek może sie spełniac w pracy czymś
yaso +69
Taki oto tort dałem radę zrobić sam, własnymi rękoma :)
Biszkopt, chrupka czekoladowo-orzechowa (nutella, orzeszki ziemne, chocapic), galaretka brzoskwiniowa a kawalkami owoców, bita smietana z mascarpone. A na wierzch drip z czekolady gorzkiej i deserowej.
Zdjęcie wnętrza w komentarzu.
#chwalesie #gotujzwykopem #pieczzwykopem #cukiernictwo #wypiek #tort
Biszkopt, chrupka czekoladowo-orzechowa (nutella, orzeszki ziemne, chocapic), galaretka brzoskwiniowa a kawalkami owoców, bita smietana z mascarpone. A na wierzch drip z czekolady gorzkiej i deserowej.
Zdjęcie wnętrza w komentarzu.
#chwalesie #gotujzwykopem #pieczzwykopem #cukiernictwo #wypiek #tort
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Mirki chce robić pierwsze swoje wino z czerwonych winogron i nie chciał bym sypać cukru, bo cukier to zło ( ͡º ͜ʖ͡º) Czy ktoś z Was robił wino bez cukru. Da się bez cukru wino zrobić?
Aby wino było wytrawne dodajemy cukier stopniowo w partiach obserwując kiedy już przestaje pracować...
Ot, polskie wina gronowe (strasznie spłycam, cóż).
Na pocieszenie dodam, że pije właśnie niezbyt udanego niemieckiego Reislinga ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Syp fruktozę, będziesz jak polscy winiarze.
Najpierw pomyśl jednak jak sok chcesz pozyskać, masz prasę?
Zapewne będziesz fermentował w miazdze.
Postaraj się o cukromierz, drożdże szlachetne, wiadro plastikowe.
Weglanem wapnia da się odkwasić - o ile nie boisz się „chemii”.
W sumie to siarkować żeby wybić dzikie drożdże i stabilizować później też...
Sposobów jest co najmniej kilka.