#grill Wiem że już prawie po sezonie ale szukam jakiegoś grilla na przyszły. W kwocie 500-600zl. I taki który by wytrzymał te 3-4 sezony który miałem obecnie.
ma ktoś do polecenia jakis oczyszczacz powietrza dla alergików? (Okazało się ze jestem uczulony na kurz i roztocze) polecą coś mireczki do mieszkania okolo 50 metrów?
@By_strzyc: Airdog. Teraz jest świetna cena tego oczyszczacza. Najważniejsza przewaga od konkurencji: certyfikat na eliminowanie z powietrza wirusa grypy i COVID. Zmywalna kaseta filtracyjna, która pełni funkcję filtra HEPA, to znaczy, że nie musisz co chwilę płacić 300-400 zł za nowy filtr HEPA, który trzeba wymieniać w pozostałych oczyszczaczach. Tutaj myjesz po prostu kasetę filtracyjną pod bieżącą wodą, czekasz 24 h, aż wyschnie i zakładasz ponownie. Ekologiczne i
Mirki i Mirabelki, jaki piec domowy do pizzy neapolitańskiej? Elektryczny chyba nie da rady dobić powyżej 400stp, zatem w grę wchodzą gazowe i opalane drewnem Co myślicie o tym, czy jest lepsza alternatywa? #pizza #bojowkapiekarska #kuchnia #pieczzwykopem
@Michu94: Prawda jest taka, że do pizzy neapolitańskiej musi być wysoka temperatura 500 stopni. Gazowy prostszy w obsłudze, a w naszym odczuciu najlepszy Karu, bo jest na drewno z opcją palnika gazowego, tutaj więcej: https://www.youtube.com/watch?v=FnG5YjcBixg Tutaj wersja elektryczna Volt 12, spokojnie osiągnie ponad 500 stopni: https://www.youtube.com/watch?v=qJYI1vL8jhQ
Jeżeli szukasz coś w mniejszych pieniądzach, to możemy polecić też piec do grilla Paco od niemieckiej marki Enders, jest dużo tańszy (aktualnie 999 zł) i spokojnie
@Michu94: Koda jest trochę lepsza niż Paco, większa komora spalania, robi też wrażenie lepiej złożonej, no i jest większa, Paco to pizza 30 cm, w Koda 16 większe spokojnie Ci wejdą. Zaletą Koda 16 jest bardzo szybkie nagrzewanie, piec osiąga temperaturę do 500°C w zaledwie 20 minut, co pozwala upiec pizzę w 60 sekund. Koda 16 ma też inną konstrukcję, charakterystyczny palnik w kształcie litery L zapewnia równomierne
@garfild1994g: ( ͡º͜ʖ͡º) Ok, pewnie, wszystko zależne od potrzeb, my jako miłośnicy steków, korzystamy z Travelera i to obowiązkowe wyposażenie każdego wyjazdu :D
Wakacyjno - letnia dyskusja. Grill gazowy czy tradycyjny?
Ostatnio prowadziłem debatę ze znajomymi bo przekonałem się do gazowych, co okazuje się niepopularną opinią. Co o tym sądzicie?
Gazowy jest spoko bo można na szybko go rozpalić i zrobić sobie chociażby obiad dla jednej osoby. Łatwiej się kontroluje, mniej syfi. Jednak jak ktoś woli dobrze spalone rzeczy to na gazówce nie zrobi tego tak dobrze jak na zwykłym.
@ATAT-2: To kwestia bardzo indywidualna ( ͡º͜ʖ͡º) mamy klientów, którzy nie wyobrażają sobie grillowania na grillu gazowym, bo tak lubią całą celebrację związaną z rozpalaniem grilla i ten klimat grillowania, a mamy też takich, którzy już nigdy nie wróciliby do węglowych. Z pewnością wygoda i komfort grillowania na grillu gazowym oraz powtarzalność wyników i łatwiejsza kontrola nad potrawami, zapewniają tym modelom ogromne grono wiernych
@pasta_alla_carbonara: dokładnie tak ( ͡º͜ʖ͡º) też niekoniecznie to musi tak wyglądać, są kominy do rozpalania grilla, które bardzo ułatwiają ten proces, natomiast z dymem się nic nie zrobi. Poniżej w video Michał od nas pokazuje, jak można przyspieszyć rozpalanie grilla z użyciem komina.
@Ice_Glaze: Mamy w ofercie zarówno grille gazowe, jak i węglowe. Nie próbujemy namawiać klientów do grilli gazowych, tak jak wspomnieliśmy mamy takie i takie osoby. W grillu gazowym w instrukcjach jest zawsze informacja o tym, żeby sprawdzić przed użyciem szczelność węża. W grillach gazowych nie musisz dokupować aromatyzerów, ponieważ aromatyzery znajdują się wewnątrz grilla, jeżeli oczywiście mamy grill dobrej jakości.
Cześć mirki planuje zakup #grill do postawienie na tarasie. W związku z tym mam szereg pytań :) - gazowy czy węglowy ( czy hybryda o ile istnieją takie ) ? Budżet mam ok 1k zł Fajnie by było aby dało się wędzić . Możecie polecić swoje rozwiązania ?
@solid959: W dobrym grillu gazowym znajdują się aromatyzery, które nadają jedzeniu charakterystyczny smak barbecue. Soki i marynaty z mięsa w wyniku wysokiej temperatury, wytapiają się i skapują na rozgrzane aromatyzery, skąd są błyskawicznie odparowywane ponownie do mięsa, co nadaje mu smak grillowanego jedzenie zbliżony do tego, który znamy z grilla węglowego. Więcej można przeczytać w naszym tekście: Jak powstaje smak na grillu gazowym? lub w video. Do grilla gazowego
@Chlodniarz: Może coś z naszego rankingu wpadnie Ci w oko: Grille węglowe 2025 ranking. Jeżeli mielibyśmy coś polecić, to też zależy, jaki ruszt wolisz. Jeśli ma być mniejszy grill, 47 cm, to Napoleon, jak ma być większy ruszt (57 cm) to Master-Toucha. Z tych dwóch modeli Napoleon ruszt ma lepszy, ale MT znowu większa powierzchnia. Możesz też napisać do Łukasza od nas: lukasz@decofire.pl - coś zaproponuje i
@kiedystubylamaleucieklam: Tak, przydaje się ( ͡°͜ʖ͡°) Tutaj więcej: Grill węglowy z pokrywą czy bez?. Najważniejszą zaletą grilla z pokrywą i systemem wentylacji jest możliwość regulowania temperatury. Dzięki zamkniętej pokrywie grilla, proces pieczenia i smażenia jest krótszy, a potrawy nie stają się suche. Ciepło rozchodzi się dookoła grillowanego jedzenia, a nie tylko od spodu, co pozwala zachować jego soczystość i smak. Para wodna, która
Wpadłam na pomysł zrobienia pitcy w grillu gazowym, bo można w nim osiągnąć wyższą temperaturę i jest na gaz więc taniej (⌐͡■͜ʖ͡■) znając życie już jakiś wykopek testował takie wygibasy, więc poproszę o rady na co zwracać uwagę i czy nagrzać piec na maxa czy raczej trzymać te 300 stopni? Z kamieniem czy bez? #gotujzwykopem #pizza #grillgazowy #
@Maly_skowyrny_zuk: Z kamieniem, kamień ma ogromne znaczenie ( ͡°͜ʖ͡°) Więcej tutaj: Jaki kamień do pizzy?. Kamień musi być porządnie rozgrzany, do przerzucenia pizzy na kamień przyda się łopata. Grilla trzeba rozgrzać porządnie, do minimum 300 stopni, a jak chcesz zrobić pizzę neapolitańską, to powinien mieć nawet 500 stopni. Sprawdzone przepisy na pizzę z grilla znajdziesz u nas tutaj. Mamy też przepisy w
Hej Chciałbym kupić grill gazowy do 2 tys zł. Zależy mi przede wszystkim na funkcjonalności, mniej na rozmiarze i najmniej na wyglądzie. Chciałbym aby dało się na nim zrobić dobre steki. Co polecacie? #grill #grillgazowy
@c172pilot: Hyde dodatkowo ma lepszą konstrukcję paleniska. Turbo ogarnie steki bez problemu.
Decofire.pl – u nas znajdziesz wszystko dla domu i ogrodu
Grill360° – bądź na bieżąco z grillowaniem. Zapraszamy na stronę: https://www.grill360.pl
Wydawnictwo Grill360° to jeden z pierwszych polskich portali wiedzy o grillach i kulturze grillowania.
Hello, czy ktoś ma doświadczenia z firmą Koler?
Chce zakupić grilla gazowego, zainteresował mnie od nich model Krone, najbardziej topowy model s3.
https://www.koler.pl/produkt/grill-gazowy-ogrodowy-ze-stali-nierdzewnej-koler-krone-s3-onyx-black-z-palnikiem-do-stekow-800c-i-palnikiem-rozna/