Aktywne Wpisy

Ytarka +118
Miry. Mam złoto xd
Szukałam czegoś na strychu, ale wpadł mi w ręce pamiętnik z czasów gimnazjum z roku pańskiego 2001 i utknęłam na tym strychu XDDD czytam.
Mamy tu jedną naprawdę solidnie udokumentowaną miłosną historię w pakiecie z cierpieniem, intrygą a nawet wątkiem kryminalnym w tle.
Historia jest krótka, ale dynamiczna. Bogata w szczegóły oraz załączniki poświadczające zdarzenia i, jak widać po załączonej notatce z moim podsumowaniem, wielce tragiczna ( ͡° ͜
Szukałam czegoś na strychu, ale wpadł mi w ręce pamiętnik z czasów gimnazjum z roku pańskiego 2001 i utknęłam na tym strychu XDDD czytam.
Mamy tu jedną naprawdę solidnie udokumentowaną miłosną historię w pakiecie z cierpieniem, intrygą a nawet wątkiem kryminalnym w tle.
Historia jest krótka, ale dynamiczna. Bogata w szczegóły oraz załączniki poświadczające zdarzenia i, jak widać po załączonej notatce z moim podsumowaniem, wielce tragiczna ( ͡° ͜

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
sawes05 +181
Palacze papierosów to podludzie.
Milion razy zwracałem uwagę palącemu obok na balkonie sąsiadowi z ukrainy, żeby przestał jarać na balkonie, bo cały dym z jego fajka leci mi prosto do sypialni, a ten do mnie, że jak będzie palił, to zadzwoni żebym zamknął okno XD.
Jak ja was k---a nienawidzę.
Zamknij się jeden z drugim w domu, okna również i jaraj sobie, aż zrobi się siwo. Wtedy będziecie szczęśliwi.
Ha
Milion razy zwracałem uwagę palącemu obok na balkonie sąsiadowi z ukrainy, żeby przestał jarać na balkonie, bo cały dym z jego fajka leci mi prosto do sypialni, a ten do mnie, że jak będzie palił, to zadzwoni żebym zamknął okno XD.
Jak ja was k---a nienawidzę.
Zamknij się jeden z drugim w domu, okna również i jaraj sobie, aż zrobi się siwo. Wtedy będziecie szczęśliwi.
Ha
#majowka #grill #pytaniedoeksperta #dzialka #gotujzwykopem #gotowanie
Lepiej kupić grilla
Ja po latach grillowania na węglu planuję zakup gazowego bo w średnim wieku mam już dosyć wędzenia się dymem razem z mięchem i wynikającego z tego smrodu oczadzonych ubrań w domu dopóki ich nie wypiorę. Jak ktoś lubi na grillu wędzić a nie tylko piec steki, burgery i kiełbasę to zawsze można do gaziaka dokupić pojemnik na zrębki drzewne - przynajmniej mięso nałapie aromatu dębiny a nie przy okazji
najlepiej mieć oba :)
@HalTrout:
Chyba podłączany pod siłę aby dorównać 10 kW mocy grilla gazowego. Poza tym gotowanie na elektryku niczym nie różni się od smażenia na patelni grillowej w kuchni.
No o to chodzi - grill elektryczny na 230V nie może mieć mocy większej niż 3,7 kW, bo standardowy wtyk i gniazdo są przystosowane do 16A. W praktyce mają jeszcze mniej. Takie osiągi ma przeciętny piekarnik a nie grill, gdzie wiele technik wymaga większej mocy.
A nawaniacze z gazu wypalają się razem z nim, więc śmierdzi najwyżej przez kilkanaście sekund podczas odpalania. Jak czujesz „gaz” podczas eksploatacji to proponuję zakręcić