Wpis z mikrobloga

@solid959: z ceną się nie wypowiem bo mój 3 razy tyle kosztował, ale gazowy jest fajniejszy, szybko się nagrzewa, wygodnie kontroluje temperaturę i wędzić też się da.
  • Odpowiedz
  • 0
@lobo:
dzięki za info. A w smaku potrawy z gazowego grilla smakują tak samo jak z węglowego ?
Mi zawsze się kojarzy grill gazowy jak taka kuchenka gdzie nie ma tego efektu dymu jak grill węglowy czy ognisko
  • Odpowiedz
@solid959: Szczerze to nie odczułem gorszego smaku, raczej lepszy bo łatwiej kontrolować parametry więc mi lepiej rzeczy wychodzą.
  • Odpowiedz
@solid959: Grill tradycyjny daje ten zapach dymu co ma swój klimat

Jednak chyba dorosłem do gazowego. Bardzo. wygodna opcja, można odpalić na szybko i zrobić obiad bez bawienia się w węgle i syf, łatwiej się kontroluje
  • Odpowiedz
@solid959: Bardzo lubię grille węglowe, bo jednak dym robi różnicę w smaku, ale jestem już chyba za stary na bawienie się w rozpalanie (nawet z kominem trzeba zabezpieczyć z pół godziny) i czyszczenie po każdym użyciu. Różnica w smaku nie jest jednak aż tak duża, więc kolejny grill będzie na bank gazowy.
  • Odpowiedz
@solid959: W dobrym grillu gazowym znajdują się aromatyzery, które nadają jedzeniu charakterystyczny smak barbecue. Soki i marynaty z mięsa w wyniku wysokiej temperatury, wytapiają się i skapują na rozgrzane aromatyzery, skąd są błyskawicznie odparowywane ponownie do mięsa, co nadaje mu smak grillowanego jedzenie zbliżony do tego, który znamy z grilla węglowego. Więcej można przeczytać w naszym tekście: Jak powstaje smak na grillu gazowym? lub w video. Do grilla gazowego
decofire - @solid959: W dobrym grillu gazowym znajdują się aromatyzery, które nadają ...
  • Odpowiedz