Bankructwa się zaczęły. "Inflacja zabija gastronomię"

Ceny produktów spożywczych są absolutnie rekordowe co musi przedkładać się na wzrosty cen dań oferowanych w lokalach Ceny mięsa i ryb wzrosły nawet o 40% i potrafią zmieniać się kilka razy w tygodniu Najbardziej narażone na bankructwo są małe lokale oraz bary mleczne których marża dotychczas była ni
z- 417
- #
- #
- #
- #
- #
- #








Prawda jest taka, że przyzwyczailiśmy się do tego że wszystkiego jest w bród i nie szanujemy tego co mamy. Tworzymy na odwał i szczerze? Uważam, że to się nam
Zawitałem ostatnio do Pizza Hut we Wrocławiu. Powiedz mi jakie mamy realnie argumenty za sprzedawaniem 1,2 litra lemoniady (woda + sok mohito + plasterek cytryny + dwa listki mięty) za 28 zł? To jest marża tak nieadekwatna do sprzedawanego towaru, że poczułem się wydymany i zapłąciłem tylko dlatego że zamówiłem nie przypuszczając jak wielkim oszustem jest ta korporacja.
Widzisz. Rynek gastro jest