Jaja na twardo. Każdy wie, że na miękko są lepsze. Niemcy w barach mlecznych jednak nie znają takiego pojęcia jak jajko na miękko z jednego, historycznego względu. W czasach II wojny światowej Niemiecka gospodarka była mocno nadwyrężona co odbijało się na sposobie żywienia obywateli. Problemy z dostępnością mięsa czy też innych produktów sprawiły, że jaja zaczęły dominować w diecie przeciętnego Niemca.
Niemcy pakowali ugotowane jajka dzieciom do szkoły, zabierali je do pracy, często obierali je nawet w drodze do celu i konsumowali pozostawiając skorupki na chodnikach. Wszystko trzymało się kupy do momentu, aż produkcja jajek nie nadążała z rosnącym spożyciem ich przez konsumentów.
W
![HuopWsiowy - Na zdjęciu śniadanie jakie można zamówić w Niemieckim Imbiss – odpowiedn...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/96abab1b1034435ce9184579169c0d6bfdffafebede27510d0d4af9fba49e8f5,w400.jpg)
źródło: 415118312_2383981101792696_790276063509736724_n
Pobierz
źródło: IMG_20240120_181445
Pobierz