Mam pytanie o zakwas żytni na #chleb.
Robię zakwas z tego lidlowego przepisu z mąki żytniej typu 2000.
Dziś jest trzeci dzień zakwasu (więc dokarmiany dwa razy) i już całkiem ładnie pracuje. Jutro chciałem upiec pierwszy chleb korzystając również z tego lidlowego przepisu.
Mam kilka pytań jak powinienem obchodzić się z zakwasem:
1) czy jutro mam go rano jak zwykle dokarmić, a pieczenie chleba rozpocząć po kilku godzinach?
2) co
Robię zakwas z tego lidlowego przepisu z mąki żytniej typu 2000.
Dziś jest trzeci dzień zakwasu (więc dokarmiany dwa razy) i już całkiem ładnie pracuje. Jutro chciałem upiec pierwszy chleb korzystając również z tego lidlowego przepisu.
Mam kilka pytań jak powinienem obchodzić się z zakwasem:
1) czy jutro mam go rano jak zwykle dokarmić, a pieczenie chleba rozpocząć po kilku godzinach?
2) co
@Grumens popatrz na ostrzałki Lansky i poczytaj opinie. Dla mnie to był przeskok warty większych pieniędzy, szczególnie od czasu jak mam więcej jak jeden nóż do ostrzenia.