Dr. Paul Mason - jak unikanie cukrów pomaga w utracie wagi
Czyli dlaczego jedzenie niskotłuszczowe nie działa Dr Paul Mason obtained his medical degree with honours from the University of Sydney, and also holds degrees in Physiotherapy and Occupational Health. Dr Mason developed an interest in low carbohydrate diets in 2011.
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 252
- Odpowiedz






Komentarze (252)
najlepsze
Oprócz tego przy wysokim poziomie insuliny organizm ma ograniczone możliwości wykorzystywania nagromadzonej tkanki tłuszczowej.
Ogólnie stosuję dietę low ig i mi służy. Chudłem już kilka dobrych razy dość gwałtownie i odrabiałem po 2-3 latach.
Obecnie zmiejszyłem podaż kalorii do 1800-2000 kcal, co drugi dzień siłownia, gdzie na pierwszym planie jest cardio. Po półtorej roku zwiększania intensywności marszu zacząłem biegać. Jakieś 4-5km biegu, 2-3km marszu. Zamykam
Np. jeżeli zjesz całe słodkie jabłko, to co innego niż wypicie soku z niego, bez całego miąższu, gdzie jest błonnik, witaminy i inne elementy, które znacznie redukują negatywne skutki cukru.