Dr. Paul Mason - jak unikanie cukrów pomaga w utracie wagi
Czyli dlaczego jedzenie niskotłuszczowe nie działa Dr Paul Mason obtained his medical degree with honours from the University of Sydney, and also holds degrees in Physiotherapy and Occupational Health. Dr Mason developed an interest in low carbohydrate diets in 2011.
jerzy-m z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 252
- Odpowiedz
Komentarze (252)
najlepsze
teraz zdradze, dlaczego jem cukry, nawet bedac na redukcji... bo lubie ( ͡° ͜ʖ ͡°) i jakbym ich nie lubil, to bym nigdy tez nie byl gruby ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale wole sobie zajadac te lody i czekolade, pic kolke,
Ale wiesz że mowa o low carb lub bardziej restrykcyjnej -keto i to co tu przytaczasz to raczej low fat? Nawet nie przewinaleś o czym mowa, ale komentarz napisany. Kasza czy ryż to podstawowy przedstawiciel węglowodanów.
TLDR: większość problemów z otyłością jest spowodowana hormonami. Keto/ low carb jest w stanie ogarnąć te hormony, a spadek wagi
Teraz grubas ma takie same "prawa" jak reszta i takie są tego efekty.
A teraz warto przypomnieć, że agenda C40 (którą wielmożnie nam panujący Trzaskowski podpisał), zakłada kompletną rezygnację z mięsa i nabiałów (przy okazji z prywatnych samochodów również, ale to osobna kwestia).
Ale to tylko teoria spiskowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.arup.com/globalassets/downloads/insights/arup-c40-the-future-of-urban-consumption-in-a-1-5c-world.pdf
Jednak wiele osób pomimo liczenia kcal dalej ma stare przyzwyczajenia i stare chęci, więc niby chudnie, ale bazie wyrzeczeń. Linia, która dzieli ich od powrotu na stare nawyki żwieniowe praktycznie nie istnieje.
piję napoje zero od lat i nic się nie dzieje