Ja używam specjalnej tarki do frytek. Na ustawieniu cieńszym wystarczy obracać ziemniaka o 90 stopni po każdym przesunięciu i wychodzi fajna krateczka, na grubszym tnę normalnie i mam karbowane talarki.
@NadiaSanEscobar: Mandolina to chyba tylko ta z nożykami układającymi się w literę V. Ale to z tej firmy i wg wszystkich zdjęć powinno się ją używać właśnie z tym trzymadełkiem od madoliny. Ja oczywiście nigdy tego nie robię (przy mandolnie też), więc zacięłam się kilka razy, najczęściej jednak same paznokcie. Mąż za to jak tylko wziął to do ręki to haratnął się szybciej niż zdążyłam krzyknąć "uważaj" żeby go ostrzec, że
Fajne, ale ile ziemniaków by trzeba było wyrzucić? - przecież on je dosłownie obrał w kostkę..
Tu jako ciekawostkę powiem, że starsi Francuzi są bardzo "skąpi" jeśli chodzi o jedzenie i nie mają ogródek by przyznać, wręcz chwalić się, że jak np. musztarda w lodówce traci termin przydatności, to jedzą codziennie kanapki z musztardą - serio. Ja jem, jak mam ochotę na musztardę, a jak się przeterminuje, albo wygląda nieświeżo, wyrzucam.
Komentarze (49)
najlepsze
Raczej nie.
@Jednorenki_Bandyta: Film jest #!$%@?,ucięty i wprowadza w błąd.
To żadne frytki.Na gore później idzie ser i szynka.
Les chips géantes à la raclette
Tu jako ciekawostkę powiem, że starsi Francuzi są bardzo "skąpi" jeśli chodzi o jedzenie i nie mają ogródek by przyznać, wręcz chwalić się, że jak np. musztarda w lodówce traci termin przydatności, to jedzą codziennie kanapki z musztardą - serio. Ja jem, jak mam ochotę na musztardę, a jak się przeterminuje, albo wygląda nieświeżo, wyrzucam.
We