Z masłem zdarzyło mi się ostatnio zrobić w taki sposób, że włożyłem na kilka sekund nóż do ciepłej wody, wytarłem i bez problemu mogłem posmarować bułkę. Polecam.
co do twardego masła to raczej polecam, ogrzać szklankę od wewnątrz nad parą wydobywającą się z czajnika i później tą szklanką nakryć masło na 3 minuty.
@ozzmann: Ale tu nie chodzi o improwizację. Z tych wszystkich super-porad przydatnych jest jakiś niesamowicie mały ułamek. Nie ma tu nic do rzeczy "polska mentalność". Np. otwieranie butelki palnikiem. Poważnie to jest wybrana z wybranych najlepszych niesamowitych 10 porad jedzeniowych z całego świata? A obieranie jajka w słoiku w wodzie? Próbowałeś? Jajko mokre, rozwala się, a potem jeszcze musisz wyciągać wszystkie skorupki ze słoika, żeby zlewu nie zatkać. Tego oczywiście
@mysliszonichazmasz: @lowrider4you: znawcą nie jestem bo wina nie lubię, ale przypadkiem nie powinno być schłodzone. Takie przypalanie może je trochę podgrzać.
@melba: @plusem-wyklety: tak. Wino i Białe i różowe powinno zostać schłodzone przed podaniem. Myślę jednak, że to krótkie podgrzanie powietrza w szyjce nie wpłynie znacząco na temperaturę płynu.
@lowrider4you: a ja myślę, że w kuchni tak dobrze wyposażonej, że znajdziesz w niej lutlampę, nie sposób nie znaleźć korkociągu.
Jedyna przydatna rzecz z tego filmiku o której nie wiedziałem to gotowanie ziemniaków z naciętą skórką. Reszta albo jest głupia albo powszechnie znana.
Komentarze (109)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
@lowrider4you: a ja myślę, że w kuchni tak dobrze wyposażonej, że znajdziesz w niej lutlampę, nie sposób nie znaleźć korkociągu.
Komentarz usunięty przez moderatora