Z masłem porażka, totalny absurd, brudzisz tarkę i miskę w dodatku tracisz cześć masła, ja po prostu ucinam wąskie plasterki i kładę na chleb, w temp pokojowej to jest zazwyczaj ~ 2minuty i gotowe do smarowania, i tak w tym czasie robię herbatkę.
Maslo najlepiej wlozyc w miske z woda, jesli maslo jest bardzo zimne to wlozyc w ciepla wode i od razu sie ladnie rozsmarowuje. Maslo w wodzie moze stac stosunkowo dlugo bo woda je tak jakby hermetyzuje. Life hack mojego dziadka
Ja tam do twardego masła używam rozgrzanego noża. Wystarczy chwilę ogrzać zapalniczka i od razu działa. Jak ktoś nie ma zapalniczki to można włożyć nóż do mikrofalówki, też daje rade.
Komentarze (109)
najlepsze
Dlatego zamiast masła używam majonezu do kanapek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora