Aktywne Wpisy
emilch123 +12
Za równe 5 dni będę się oświadczał mojej dziewczynie, czuję taki stres jak o tym myślę, że tam klękam i nie wiem czy będę wstanie coś powiedzieć xD musiałem chociaż tutaj coś powiedzieć bo duszę to w sobie. Poza tym znacie jakąś dobrą restauracje w Krakowie gdzie mógłbym zabrać swoją wybrankę na kolację? #zwiazki #rozowepaski #krakow

ossprime +152
Gruby jeszcze dziś będzie odstawiał swoje hocki-klocki, ale ja to już mam w dvpie.
Zamykam swój najlepszy miesiąc ever, +10.4% w samym lipcu, +350k orzełków. Wynik % za 2026 YTD przekroczył wynik % za cały 2025.
Portfel warty ~1kk dolanów, zysk za 2026 YTD ponad 1kk orzełków. Czas na wakajki, wracam gdzieś we wrześniu. Papatki!
#gielda #portfelgrubasa <- triggeruje? daj na czarno
Zamykam swój najlepszy miesiąc ever, +10.4% w samym lipcu, +350k orzełków. Wynik % za 2026 YTD przekroczył wynik % za cały 2025.
Portfel warty ~1kk dolanów, zysk za 2026 YTD ponad 1kk orzełków. Czas na wakajki, wracam gdzieś we wrześniu. Papatki!
#gielda #portfelgrubasa <- triggeruje? daj na czarno
źródło: Zrzut ekranu 2026-07-31 o 17.21.56
Pobierz

źródło: comment_zNymcNxXmNXMPnSCu4AmG1tZsZBhhnbo.jpg
Pobierzd nie chce mi sie liczyć. ale padnie w końcu z głodu.
c na bank
Kula wydrążona będzie lżejsza niż pełna i nie zabije c, ale pęd może sprawić (o ile w ogóle można o nim mówić, bo danych nie ma), że kula przeskoczy dalej i zatrzyma się na b który ginie.
nie ma też pewności czy wszyscy umrą ze starości(nie wiadomo też czy któryś z nich nie jest śmiertelnie chory)
Jeśli kula przeskoczy do B, to niepełna kula nie będzie miała przeciwwagi na równoważni, a tym samym przyszpiluje C
wzory = || komentarz || = wzory
zakładam, że to nie kule, a walce, ponieważ w ten sposób łatwiej jest policzyć wielkość otworu. zakładam także, że promień "wyciecia" to 2/5 promienia całego walca, a także że masa w obu rozłożona jest równomiernie i tą samą gęstością. ergo:
Komentarz usunięty przez autora