Wpis z mikrobloga

Poszukuję pracy jako operator cnc / technik informatyk w Anglii. (ale podejmę się też w DE, NOR, NL)

Angielski b.dobry / płynny

Niemiecki podstawowo.

Ktoś poszukuje ?

#emigracja #uk #anglia #cnc

Mam niski budżet początkowy, więc dobrze jakby było z możliwością mieszkania z potrąceniem z przyszłej pensji.

Lokalizacje w dzielnicach ciapakowych proszę sobię darować.
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Laserade: Sheffield to jedno z najczystrzych miast w okolicy. Nie ma tu ani czarnych, ani ciapatych, ani indyjczykow ani nawet polakow - Jedynie troche cyganów mozna znalezc, ale na pewno mniej niz w Leeds (tam ciapatych i Polakow od z-------a, a o Bradford nie wspomne - tam jest ich zatrzesienie).

Zaklady roznie - jesli chcesz tutaj auto to moge Ci sprowadzic z Polski jakies - dla mnie nie problem ;)
  • Odpowiedz
@sorek: No, wiem Bradford to podobno największe ciapakowo w całej Anglii. Nie mam prawa jazdy, więc póki co tylko komunikacja miejska, jak pojadę z agencji to pewnie jakiś zorganizowany dowóz ichnim busem.

Prawdę mówiąc, to właśnie myślałem nad Leeds LUB Sheffield, bo oba w wikipedii są wpisane jako miasta z największą liczbą rdzennych mieszkańców, a które nie są wioskami. Ciężko było ci znaleźć pracę / długo szukałeś ? Gdybyś zamierzał
  • Odpowiedz
@Laserade: Odłóż 1000funtów i jedź samodzielnie. To jest bardzo problematyczne u trochę upokarzające tak się dopytywać o zakwaterowanie. Wiem z własnego doświadczenia, próbowałem przez całe lato się dostać w taki sposób jak pisałeś, ale nie wyszło.
  • Odpowiedz
Prawde mowiac to nie o tyle sie dopytuje, co licze ze ktos pracuje w jakies agencji i rekrutuja akurat. Z tego co sie orientuje agencje zazwyczaj zapewniaja zamieszkanie i dojazd. Ale dzieki za rade ! Bede to mial na uwadze i najprawdopodobniej zrobieniem tak jak mowisz sie moje dzialanie skonczy =p. Poki co jednak badam mozliwosci.

Co do mieszkania, rozgladalem sie i generalnie z tego co widze chca referencje i oplacenia sporej
  • Odpowiedz
  • 1
@sorek: tylko, ze leeds jest 10km od bradford i tam ciapatych jest pelno. Nie pracuje na cnc to Ci nie powiem, jesli chcesz to w barnaley (troche nad sheffield) ciagle przyjmuja w #asos - w tym tagu masz telefon
  • Odpowiedz
@SUQ-MADIQ: Ludzie jeździli bez niczego, na hurra i się udawało, a zdaje sobie sprawę, że zapotrzebowanie w tym zawodzie jest duże. To "po samym kursie" trochę sobie dopowiadasz w formie taniego trollingu, jak rozumiem.

@sorek tak, wiem, mimo wszystko ... gdzie mogłoby być lepiej ? Sheffield i okolice jak najbardziej też rozpatruje. Dzięki za info.
  • Odpowiedz
@sorek: Ty na pewno mówisz o Sheffield? Największe stężenie ciapatych w South Yorkshire. Może dlatego, że to miasto akademickie, gdzie masa kolorowych przyjeżdża studiować. Jest tutaj uniwersytetem Halam University na którym stosunkowo łatwo zdać co przyciąga masę obcokrajowców, którzy chcą studiować w UK. Jasne, że nie jest to Luton, ale kolorowych jest ogrom - ciężko ich nie zauważyć. Pomijając fakt, że do niedawna niektóre ulice Sheffield były znane jako najmniej
  • Odpowiedz
@sorek: Spoko praca? Tak naprawdę fachowiec dobry znajdzie wszędzie pracę, a jak się szuka czegokolwiek byle by było to tak naprawdę Sheffield i Manchester (choć to w sumie oddzielny dystrykt, a nie SY, ale jest strasznie blisko) są w porządku. Duże miasta w których jest naprawdę ogromna ilość zakładów czy gastronomii. Zwłaszcza Manchester, bo Sheffield już nie jest tak uprzemysłowione jak kiedyś.

Gdzie się osiedlić? Ja patrzę na cenę ;)
  • Odpowiedz
@augustyn_kordecki: Patrzę na ten manchester na street view ... i tak myślę ... piękna architektura ... piękna kultura ...co to będzie jak rdzennych mieszkańców zabraknie ... wszystko to będzie stracone. Nie ma takiego miejsca na Ziemi, gdzie biali by najpierw zrobili zaawansowaną cywilizację, potem się stamtąd wynieśli, na ich miejsce przyszli ludzie o znacznie niższym poziomie rozwoju i poziom by się utrzymał. Po prostu nie ma. Będzie kolejne Detroit czy
  • Odpowiedz
@Laserade: W 100% racja. O tym ile złego zrobili biali, że odeszli z RPA to można książkę pisać. To co się tam teraz dzieje woła o pomstę do nieba i nową kolonizację. Z Detroit zresztą to samo.

Ogólnie architektura UK jest piękna. Tylko właśnie socjaluchy wszystko psują. Sandniggersi to najgorsza plaga jaka może być dla kraju. Nic nie robią tylko dzieciaków coraz więcej i za to mają kasę. Potem kilka
  • Odpowiedz