Wpis z mikrobloga

@aseeon: To nie jest kwestia niedbalstwa - kodu jest na tyle, że trzeba by co najmniej tygodni na dostosowanie tego do nowszej wersji, a ze względu na posuchę na rynku nie ma kto się tym zająć :) Poza tym - ja nie narzekam.
  • Odpowiedz
@paffnucy: Narzekasz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A do tego niejako zniechęcasz do wybierania Pythona 3! A przecież prawda jest taka, że i tak najwięcej człowiek się uczy w pracy, więc znając pythona 3, w pierwszej pracy się może dostosować do 2, jeżeli tylko będzie taka potrzeba.
  • Odpowiedz
@aseeon: Nie narzekam, nie zniechęcam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Uważam, że najlepiej uczyć się 3.x, ale jednocześnie zdawać sobie sprawę z różnic, żeby w razie potrzeby (a kodu pod 2.x jest jeszcze całe mnóstwo) umieć sobie poradzić. Dziękuję za uwagę :)
  • Odpowiedz
@aseeon: A ja napiszę, że twój poradnik może tylko zrazić do Pythona i doprowadzić do frustracji.

Początkujący powinien na początku korzystać wyłącznie z kursów. Na początku oczywiście trzeba skorzystać z codecademy.com, żeby nauczyć się składni. Dzięki Coursera.com złapałem mocne podstawy, a także nauczyłem się pisać aplikacje okienkowe i Udacity, które jest bardzo przydatne, bo nauczyło mnie podstawy programowania obiektowego - lepiej wytłumaczone niż na codecademy.com.

Z książek na razie przeczytałem
  • Odpowiedz
@aseeon: czy twoim zdaniem nauka pythona ma sens jeżeli zawsze mocno siedziałem w javie i raczej tutaj starałem się rozwijać od dłuższego czasu? Chodzi mi o to czy znajdę w pythonie coś czego nie ma w javie i na odwrót czy java ma coś czego nie ma python? Chciałbym znać kilka narzędzi, ale nie wiem czy w tym wypadku nie zdubluję jednego z toolsów;d
  • Odpowiedz
Na początku oczywiście trzeba skorzystać z codecademy.com

@Sudokuu: Nie ma nic gorszego niż na samym początku siąść do nauki wraz z internetem. Nawet nie chodzi i motywację. Tylko książka.
  • Odpowiedz