Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Tyle lat już mam na karku (grubo 30+) i nadal nie pojmuję jak to kobiety robią.
Są jakieś książki w tej tematyce? Może poczytam i się czegoś dowiem i doznam oświecenia?
Poznałem całkiem fajną laskę, rozmawiam z nią od grubo paru miesięcy. Zaczęła mi się zwierzać z wielu grubych akcji i tak się zaczynam zastanaiać jaka za tym idzie logika prócz tępo przyjętej CHWILOWEJ "wygody"? Bo jej gość, z którym jest już ponad rok
Są jakieś książki w tej tematyce? Może poczytam i się czegoś dowiem i doznam oświecenia?
Poznałem całkiem fajną laskę, rozmawiam z nią od grubo paru miesięcy. Zaczęła mi się zwierzać z wielu grubych akcji i tak się zaczynam zastanaiać jaka za tym idzie logika prócz tępo przyjętej CHWILOWEJ "wygody"? Bo jej gość, z którym jest już ponad rok

Komentarz usunięty przez autora
@peradon: Faktycznie, przepraszam :D
http://www.nostarch.com/pythonforkids (teoretycznie dla 10-latków, więc uzdolniony kilkulatek spokojnie da radę).
W bibliotece standardowej jest moduł turtle i jest do niego gui w postaci http://pythonturtle.org/ - programowanie przez poruszanie żółwiem
1) Nie da się odpowiadać na takie pytanie dokładnie. Generalnie jednak nie tygodnie/miesiące, a miesiące/lata. Jak jesteś zdolny to może i w pół roku dostaniesz pracę, a może w rok, być może zabierze ci to dwa lata.
2) Zapotrzebowanie duże, a projekty to zwykle aplikacje internetowe, programowanie sieciowe, Data Science razem z Big Data.
3) Kwestia wynagrodzenia przedstawia się tak, że zależy od tego co umiesz i jak się
ciągle przeczytam coś
Tak czy siak, wygląda na to, że powinieneś sobie najpierw odpowiedzieć na pytanie co chcesz tworzyć.
- java i potem przejściem na pisanie apek na andorida/ios
- python, a potem django apki internetowe, albo coś sieciowego.
print(choice(['Java', 'Python']))
@aseeon: o nie wyszla dzava, a potem 6 razy z rzędu pajton :C
Przejście z 2 na 3 też ciężkie nie jest, a z tego co uświadczyłem masa fajnych darmowych materiałów jest właśnie przygotowana pod 2 i nie ma co zbytnio ludzi odstraszać przynajmniej na początku bo wielkich konsekwencji to nie
@TowarEksportowy: Tak, kiedyś pewnie napiszę coś podobnego o materiałach do web devu w Pythonie.