Minęło dzisiaj równo pół roku od kiedy podjęłam silne i mam nadzieje - ostatnie walczenie z otyłością II stopnia i bulimią. Nigdy mi się nie udawało, ale tym razem jest lepiej niż zwykle. Podsumowując:
Wymioty : 180 razy
Głodówki : 63 razy
Zrzucone kilogramy : 44,3
Waga początkowa: 150>?>100
Jeśli kogoś interesuje dalsza historia - zapraszam pod pierwszy tag.
@parodiaczlowieka: Szybko poszło, nawet biorąc pod uwagę wagę wyjściową. Gratuluję. Ja sam próbuję walczyć z wagą, która tylko trochę przekracza próg otyłości, ale na razie bezskutecznie. Też "wychowywała" mnie babcia (mama też pomagała), jak byłem mały byłem okropnie gruby, potem było lepiej. Teraz, po kilku sytuacjach, znów jest gorzej.
@Skarfejs: Dla mojego organizmu to ogromna zmiana. Przez 3 lata naprzemiennie z napadami jadłam 0-500 kcal.
@lazer: O, następny specjalista. Tak, oczywiście. Naukowcy od tak sobie wymyślają.
@Simo_Hayha: Nie masz pokazanej wagi wyjściowej. Moja waga to pytajnik, a wykres pokazuje to, że moja waga początkowa była mniejsza od 150, ale większa od 100.
Zdrowe odżywianie i ćwiczenia i zobaczysz jak szybko zniknie. ;)
@parodiaczlowieka: Aaa, rozumiem. Co do drugiej części - wszystko mam policzone, teraz trzeba to wprowadzić w życie. Tylko jestem niecierpliwy, choć wiem, że to powinno zająć miesiące.
@parodiaczlowieka: spokojnie, nie musisz od razu atakować tak ironicznie.
nie podważam tego, że istnieje takie zaburzenie, ale chodziło mi o to, że obecnie wszystko może być zaburzeniem bo jest ich tak ogromna ilość
przez to ludzie którzy przejawiają jakiekolwiek małe odstępstwa od normy często dostają etykietkę zaburzonego bo kryteria są czasami zbyt rozległe i przez to stan chorego się pogarsza
nie neguję przy tym tego że ty miałaś poważny problem
@lazer: Zaburzenie to nie choroba. Antydepresantów nie dostaje się jak cukierków. Czasem wystarczy tylko terapia. Diagnozy też nie stawia się od tak. U mnie na postawienie diagnozy
@parodiaczlowieka: Gratuluję! Moim rekordem jest zejście o 25 kilo. Z nadwagi wpadłem w niedowagę. Dopiero od niedawna udało mi się wyjść na prawidłowe BMI.
@WillyJamess: Mam bardzo duże. Na obecną chwilę mam wyleczony tylko 1 ząb (leczenie kanałowe), zostało jeszcze 5 w tym jeden połamany. Długo to potrwa, bo na jeden ząb poświęca się 3-4 wizyty. Oprócz tego zęby mam lakowane w o wiele krótszych odstępach czasu niż robi się to normalnie. Po wyleczeniu wszystkiego mam też zamiar założyć aparat ortodontyczny (obecnie nie ma takiej możliwości, bo zaczęły mi
Minęło dzisiaj równo pół roku od kiedy podjęłam silne i mam nadzieje - ostatnie walczenie z otyłością II stopnia i bulimią. Nigdy mi się nie udawało, ale tym razem jest lepiej niż zwykle. Podsumowując:
Wymioty : 180 razy
Zrzucone kilogramy : 44,3
Waga początkowa: 150>?>100
Jeśli kogoś interesuje dalsza historia - zapraszam pod pierwszy tag.
#parodiavszaburzeniaodzywiania #bulimia #zaburzeniaodzywiania #zaburzeniapsychiczne #psychika #psychiatria #dieta #cwiczenia #chudnijzwykopem #trenujzwykopem #cwiczzwykopem
@lazer: O, następny specjalista. Tak, oczywiście. Naukowcy od tak sobie wymyślają.
@Simo_Hayha: Nie masz pokazanej wagi wyjściowej. Moja waga to pytajnik, a wykres pokazuje to, że moja waga początkowa była mniejsza od 150, ale większa od 100.
Zdrowe odżywianie i ćwiczenia i zobaczysz jak szybko zniknie. ;)
nie podważam tego, że istnieje takie zaburzenie, ale chodziło mi o to, że obecnie wszystko może być zaburzeniem bo jest ich tak ogromna ilość
przez to ludzie którzy przejawiają jakiekolwiek małe odstępstwa od normy często dostają etykietkę zaburzonego bo kryteria są czasami zbyt rozległe i przez to stan chorego się pogarsza
nie neguję przy tym tego że ty miałaś poważny problem
@lazer: Zaburzenie to nie choroba. Antydepresantów nie dostaje się jak cukierków. Czasem wystarczy tylko terapia. Diagnozy też nie stawia się od tak. U mnie na postawienie diagnozy
powtarzam, że zupełnie nie kierowałem tego komentarza do ciebie i twojej sytuacji, to był taki ogólny komentarz :D
a ludzie często diagnozują się sami i sami sobie przyklejają etykietkę
@parodiaczlowieka: no i respekt moja droga trzymaj białko i witaminy i jedź dalej, zostało Ci drugie tyle.
Jak utrzymujesz głodówkę btw?
@Druidowski: Dziękuję bardzo.
Mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie. :3
@WillyJamess: Mam bardzo duże. Na obecną chwilę mam wyleczony tylko 1 ząb (leczenie kanałowe), zostało jeszcze 5 w tym jeden połamany. Długo to potrwa, bo na jeden ząb poświęca się 3-4 wizyty. Oprócz tego zęby mam lakowane w o wiele krótszych odstępach czasu niż robi się to normalnie. Po wyleczeniu wszystkiego mam też zamiar założyć aparat ortodontyczny (obecnie nie ma takiej możliwości, bo zaczęły mi