Wpis z mikrobloga

@peterek93: To jak z konsolowcami, nie widzisz 60fps, tak teraz nie widzisz że Ci tnie.

Gdybys posiedzial na iOS albo WP to bys juz widzial jak Android tnie i laguje :D
  • Odpowiedz
Gdybys posiedzial na iOS albo WP to bys juz widzial jak Android tnie i laguje :D

@loczyn: Sry colego ale np. ja mam nexusa, mój brat jakąś lumie 925 czy coś w ten deseń i nie widać różnicy.
  • Odpowiedz
@loczyn: no i nie jest lepiej zoptymalizowany ale telefony są mocniejsze więc wychodzi na to samo. Mocny telefon i czysty android zapewniają ci płynność na poziomie iOSa albo i lepiej
  • Odpowiedz
@loczyn: to był problem starego androida jak masz 4.4.4 i ustawisz sobie "czas wykonywania " na ART zamiast na DALVIK to nie występują zwolnienia z czasem. W androidzie L ten problem już będzie oficjalnie rozwiązany
  • Odpowiedz
@loczyn: głównym problemem wizerunkowym androida jest to, że większość osób od razu go utożsamia z samsungiem. Samsungi to największe badziewie wśród telefonów. Potężne bebechy i zamulający system, bo nakładki systemowe samsunga niesamowicie spowalniają cały telefon i sprawiają że całość się zacina. Jeżeli brać telefon z androidem to tylko z jego czystą wersją, bez jakichkolwiek nakładek
  • Odpowiedz
@Paluszek_rybny: Akurat te QHD to wada :(

QHD tylko do tabletów się nadaje.

Ale przecież nie zrobią dwóch wersji flagowców, jeden powszechnym 1080p, drugi z 1440p, bo wiadomo, że jeden sprzedawał znacznie lepiej od drugiego.
  • Odpowiedz