Wpis z mikrobloga

Mirki, co ja zrobiłem to ja nawet nie. Strona która zbiera newsy z różnych serwisów o grach. Tak, newsy o grach. Ale nie, że wyświetla się wszystko na raz, jak w jakimś tanim gimbusiarskim agregatorze RSS. Mój skrypt potrafi łączyć powtarzające się newsy. Ponadto oferuje filtrowanie newsów, żeby np. wyświetlić newsy tylko o jednej grze, albo usunąć wiadomości dotyczące Xboksów.

http://gamesnews.pl

Spamlista ludzi którzy się wypowiadali w moich wpisach dotyczących projektu:

@Liquid_Snake @cherryq @kovalzdw @ThrashMetal @RayRayRay @grave @Cointreau @DyrektorInternetu @remixs @znikajacypunkt @Kozak_Lkr @hheroinMe @pojler98 @saw24 @Papilon @kamil1210 @archonik @Omka

@hakeryk2 - tobie też chciałem się pochwalić :)

#gry #chwalesie #webdev #januszewebdevu i jeszcze #januszelogotypu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

PS. Z czasem serwisów będzie więcej. Wszystko odbywa się zgodnie z prawem, każdy z uczestniczących serwisów wyraził zgodę na linkowanie ich newsów.

PS2. Wiem, żałosny tekst.

PS4. rlz
Harry19911 - Mirki, co ja zrobiłem to ja nawet nie. Strona która zbiera newsy z różny...

źródło: comment_7b1AjQ1UZSyPzBx4ZK9LNHlso60QYfyP.jpg

Pobierz
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Harry19911: Szkoda tylko, że większość niusów to sa skróty a po pełną treść trzeba lecieć na strony, z których zostały one pobrane.
  • Odpowiedz
@Python: Na razie nie, ale mam kolegę co siedzi w androidzie, może coś z tego będzie

@The_Qwerty: Naucz się html, php, mysql, i obsługując curl'a pobieraj rssy. Dobra zabawa, chyba że ci się zachce złączać powtarzające się newsy
  • Odpowiedz
@Harry19911: używałeś jakiś cmsów do tego? czy raczej surowo, wszystko od zera? ewentualnie framework. ja próbuje coś zrobić w laravel, serwis na projekty różnych autorów.

jeszcze musiałbyś popracować nad optymilizacją strony, długo się ładuje.
  • Odpowiedz