Aktywne Wpisy
TheDziobaker +34
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

rybazryzem85 +105
Jeżeli to prawda, to Grosicki, jest jak każdy inny piłkarz. Miłość do klubu jest wtedy, jak cyferki zgadzają się na umowie.
#mecz #pogonszczecin #ekstraklasa
#mecz #pogonszczecin #ekstraklasa
źródło: scaled_1000018274
Pobierz

Zastanawiam się nad zakupem starter kit'a z Uno R3 - http://nettigo.pl/products/40
Opłaca się?
Też się przymierzam, ale po obronie :<
Edit. W sumie na majsterkowo Łukasz coś tam pisał o tych zestawach chyba.
@Caroo: kusi mnie tutaj zestaw wszystkich kabli itp.
Ja nic nie muszę budować.
Ok, to zbudujemy dla Ciebie, bo ja już swojego robota mam. A jak się nie uda to chociaż zaprogramujemy tę fajną melodyjkę.
Jaki czujny :D A już nie chciałem Ci spamować, bo ostatnio wołałem.
Sklep na pewno we Wrocławiu się znajdzie, będę musiał pogooglać i wyszukać. Czyli płytka + kabel USB + zestaw podstawowych kabli wystarczy? Jak rozumiem, zasilanie będzie szło z portu USB - jeżeli będę chciał zestaw mobilny, to muszę mieć zasilacz/baterie?
@MasterSoundBlaster: o, a co masz?
Nie no, śmieję się, spójrz w awatar ;) A do czego byś chciał wykorzystać arduino?
Potencjometr i serwo do sterowania ostrością w filmie (obracanie pierścieniem ostrości na obiektywie), a później slider sterowany za pomocą prostego joystick'a ;)
Zasilanie idzie z USB, na płytce jest też gniazdo do zewnętrznego zasilacza. A do mobilnych zestawów to lepiej osobny mikrokontroler kupić i go zaprogramować z Arduino, zasilanie
Tak myślę o tym zestawie i chyba jednak bym Cię do niego namówił nawet wtedy, gdy masz sklep pod ręką ;) Nettigo prowadzi własnego bloga http://starter-kit.nettigo.pl/tag/starter-kit/ na którym są opisywane projekty, które można zmontować właśnie z tego zestawu. Jeżeli nie miałeś wcześniej do czynienia z elektroniką, to ułatwi Ci to sprawę, bo nie będziesz musiał na początku się zastanawiać, co się może przydać :)
Do mikrokontrolera potrzebna będzie mała płytka uniwersalna + programator, jak mniemam?
@LukaszW: właśnie z Twojego blogu wsio wyczytałem i bardzo mocno jestem podekscytowany całością :D