Aktywne Wpisy

okrupnik +78
Dlaczego w tym kraju nie mogę iść normalnie do sklepu stacjonarnego, tak jak robi to biały człowiek w krajach zachodnich i kupić smartfona nie będąc przy tym o------m na 700zł? O co w tym chodzi? Czy ja już wszystko muszę kupować na platformach e-handlowych i w sklepach internetowych?
#polska #samsung #android #patologia #finanse
#polska #samsung #android #patologia #finanse
źródło: nie dla idiotów
Pobierz
pieknylowca +141
Introwertyzm dla faceta: nie rozmawia z nikim od wielu tygodni
Introwertyzm dla kobiety: ostro imprezuje i melanzuje
#p0lka #rozowepaski #niebieskiepaski
Introwertyzm dla kobiety: ostro imprezuje i melanzuje
#p0lka #rozowepaski #niebieskiepaski
źródło: 1000003062
Pobierz

Priorytetem jest szybkość działania i mały stopień skomplikowania kodu, więc frameworkowe kobyły raczej odpadają.
Jakieś sugestie?
#php #framework #programowanie #webdev #webdesign #mysql #sql
Pewnie moja opinia będzie nie popularna ,ale ja jeśli miałbym wybierać laravel a codeigniter do "poważnego projektu". To skłoniłbym się do Codeigniter a nie Laravela ze względu na to ,że codeigniter jest bardziej dojrzały i wszelki przypadłości jakie mogły występować zostały już dawno temu załatane.
Oczywiście ,że Laravel jest nowocześniejszy i sam z niego korzystam jednak czasem nowoczesność jest mniej istotna a brak
@hoRacy: Na 90% masz problem z Twoim kodem.
Anyway - do szybkości działania - Phalcon lub Slim.
@normanos: w tym ,że od bardzo długiego czasu choćby nie pojawiają się security issue. Jak wspomniałem to moja opinia i wcale nie mam na celu pokazania ,że Laravel jest gorszy, bo to nie prawda.
Laravel to bardzo dobry framework i jeśli się ustabilizuje jego sytuacja to zapewne zmienię moje zdanie :)
Generalnie chodzi mi o framework, gdzie szybko i prosto można napiżdżać jak największą ilość funkcjonalności nie przejmując się powtarzalnymi rzeczami, typu obsługa formularzy, czy łatanie xss
Zresztą co by tu nie ukrywać, 80% frameworków wykorzystuje komponenty symfony.
@hoRacy: W zasadzie każdy...?
PS. XSS to niemal zawsze wina kiepsko napisanego kodu lub nieznajomości jakiegoś dziwnego wektora ataku.
Dość odważna teza, spójrz tutaj:
Przecież napisałem poniżej ,że rozsądnym wyborem jest Symfony :D
@normanos: masz racje. Ja natomiast odnośnie oceny przydatności frameworka w projekcie mam trochę inne zdanie i inne kryteria. CI to staroć. Osobiście wolałbym jednak stary sprawdzony staroć niż nowiuśki , błyszczący jak psu j---a framework bez ustabilizowanej drogi rozwoju i z akcjami typu zmiana struktury plików.
Oczywiście zakładając ,że żyjemy w świecie ,gdzie jest tylko Laravel i