Wpis z mikrobloga

mirki pomóżcie, próbuje się nauczyć jak zrobić aplikacje webową i za nic nie mogę ogarnąć języków typu co rails czy python... Nie chodzi o samą stronę kodową, tylko o to że to jakieś p------e jest, i siedzę na codeacademy i na coursera i przerabiam te kursy, każą mi tam wiersze poleceń otwierać, miliony linijek wpisywać, siedzę 2 tygodnie a nic nie zrobiłem... Macie jakieś dojścia do kursu albo strony który zrobi mi to wszystko za jednym kliknięciem przecież nie jestem jakimś nerdem żeby siedzieć 2 miesiące przed kompem żeby dowiedzieć się że te linijki wpisane w cmd mi zrobią magicznie baze danych a te w magiczny sposób utworzą serwer, potem jakiś kompilatory, jezus maria - ja rozumiem że mogę nie być orłem w programowaniu ale chce po prostu zrobić prostą apkę na początek typu kalendarz a tu się muszę męczyć z pierdyliardem rzeczy które nawet nie wiem po co mam robić a zajmuje to 2 życia... #python #ruby #webdev #programowanie
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rocendroll: Robienie stron od podstaw ewidentnie nie dla Ciebie. Więc jeśli ma być to proste to postaw sobie wordpresa, dołącz pluginy, skórkę i się ciesz, że bangla ;)
  • Odpowiedz
@rocendroll: Może PHP spróbuj, bo taki Python Django na początek to jest masakra - sam coś próbuje sklecić mając zerową wiedze i potrafię zmarnować mnóstwo czasu na głupi błąd, a potem tracę motywacje na jakiś czas. Ale fajnie się w tym klepie jak już się coś umie zrobić.
  • Odpowiedz
@tatsuhiro: obadałem sprawę i pierwszą rzecz za którą się biorę to html5 z css3 potem js +jquery. W skrócie to są te wszystkie efektywnie wykonane stronki scrollowane, przedstawiające się bardzo dobrze wizualnie, do tego są też te zarąbiste rozszerzenia do 3d, jakieś inne duperele typu przenoszenie, wideo, jak dla mnie super.
  • Odpowiedz
@tatsuhiro: hmm, nawet nie chodzi o to bo w polsce to możliwe że żadnej roboty w której będę mógł zajmować się tylko przodem nie znajdę, natomiast chcę od tego zacząć. Patrz jak wolisz back-end to możemy od razu być co-founders jakiegoś pomysłu ;p;p
  • Odpowiedz
@rocendroll: nie słuchaj ich. Programowanie to nie jest nic wielkiego. Oczywiście bez jakiejkolwiek smykałki do tego, nie zostaniesz wybitnym programistom, ale wyrobnikiem, czy nawet rzemieślnikiem może zostać każdy.
  • Odpowiedz